Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Yankees' DJ LeMahieu Scratched From Starting Lineu
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:44
Fernando Tatis Jr. Can take Trevor Bauer Deep, Tau
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Newbie Mekhi Becton Is made up of Presently Stated
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Barcelona's Griezmann Fixed in the direction of be
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:42
Vrabel 'Absolutely Enthusiastic' toward Insert Jon
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Jaguars Fixed In the direction of Generate toward
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Ja'Marr Chase Functions With Previous All-Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Peyton Manning Clears the Air upon How he Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:37
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Plasmolifting Σωλήνες PRP
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:09
With Fournette Back again, How Massive of a Will
Rickey 16.8.2021 6:35
What Are The Saints Strongest Employment Likely In
Rickey 16.8.2021 6:35
Vrabel Ranks Amongst Belichick's Most straightforw
Rickey 16.8.2021 6:34
Kansas Metropolis Chiefs Exchange for Baltimore
Rickey 16.8.2021 6:33
2022 WR Kevin Thomas Announces Greatest 5
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Keep an eye on with Bengals O
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Observe with Bengals OTAs Loo
Rickey 16.8.2021 6:31
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Τσουρέκια Νο 2

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Τετάρτη, 25 Απρίλιος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Δεν χορταίνουμε τσουρέκια. Έκανα ξανά, με αλλαγές στην ήδη υπάρχουσα συνταγή μου!

Συστατικά
  • 1 πακέτο αλεύρι Robin Hood ,
  • 100 γραμμάρια αλεύρι Κούλα,
  • 100 γραμμάρια μαγιά νωπή ,
  • 300 γραμμάρια ζάχαρη.
  • 100 γραμμάρια φυτίνη .
  • 100 γραμμάρια βούτυρο αγελάδος.
  • 5 αυγά και ένα για επάνω.
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
  • 250 γραμμάρια γάλα πλήρες.
  • 1/2 κουταλάκι μαχλέπι κοπανισμένο.
  • 1/2 κουταλάκι κακουλέ κοπανισμένο.
  • Ξύσμα ενός πορτοκαλιού.
  • Λίγη βανίλια,
  • 2-3 σπυριά μαστίχα κοπανισμένη με λίγη ζάχαρη.
  • Σουσάμι για επάνω .
  • Λαδόκολες.
Οδηγίες
  1. Χλιαραίνω το γάλα και διαλύω μέσα την μαγιά ,προσθέτω 250 γραμμάρια αλεύρι και κάνω ένα χυλό που τον βάζω ,σκεπασμένο με μεμβράνη ,στον φούρνο, που ζέστανα στους 30 βαθμούς. Σε μισή ώρα θα έχει φουσκώσει η μαγιά.
  2. Ανακατεύω τα άλευρα και ανοίγω λακκούβα ,ρίχνω μέσα τα μυρωδικά, τα αυγά χτυπημένα με την ζάχαρη και το ξύσμα του πορτοκαλιού. Επίσης ρίχνω την φουσκωμένη μαγιά . Αρχίζω να ζυμώνω ρίχνοντας λίγο -λίγο τα ενωμένα και λυωμένα χλιαρά βούτυρα. Ζυμώνω απαλά χωρίς να ταλαιπωρώ την ζύμη για λίγα λεπτά.
  3. Την σκεπάζω με μεμβράνη και την βάζω στο φούρνο στους 30 βαθμούς. Όταν διπλασιαστεί η ζύμη την βγάζω, και πλέκω τις πλεξίδες σφιχτά για να μην απλώσουν στο ψήσιμο.
  4. Τις βάζω σε ταψί με λαδόκολλα αραιά, και πάλι στον φούρνο στους 30 βαθμούς και σε μια ώρα περίπου έχουν φουσκώσει .Τις αλείφω με κροκάδι αραιωμένο με ελάχιστο νερό και τις πασπαλίζω με σουσάμι.
  5. Ψήνω στους 160 βαθμούς στον αέρα, περίπου μισή ώρα. Βάζω από πάνω λαδόκολα για να μην αρπάξουν στην διάρκεια του ψησίματος.
Σχόλια
Σχόλιο από sofouleli , Κυριακή, 29 Απρίλιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Είναι η αδυναμία μου το τσουρεκακι μ ένα ζεστο καφεδάκι .. βλεπω να ειναι τέλειο Ειρηνακι μου !
Σχόλιο από myself , Τρίτη, 08 Απρίλιος 2014
Κατι τετοια με τρελενουν... Τι στο καλο ειναι το αλευρι Κουλα?????
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 09 Απρίλιος 2014
Κακώς σε τρελλαίνουν, αρκεί να ρωτήσεις.....λοιπόν στη Θεσσαλονίκη έχουνα αυτό το αλεύρι και αυτό βάζουν, εσύ βάλε αλεύρι για τσουρέκι και μη σκας....
Σχόλιο από χριστινα βασσου , Τετάρτη, 09 Απρίλιος 2014 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
φαίνεται πολύ ωραίο...τα ψήνεις σε αέρα ή πάνω κάτω
Σχόλιο από Ε.Φ. , Τετάρτη, 09 Απρίλιος 2014
Το αλεύρι κούλα είναι αλεύρι για όλες τις χρήσεις.Το έβαλα για να συμπληρώσω την ποσότητα που χρειαζόμουν στην συνταγή.Επίσης τα ψήνω με αέρα πάντοτε.
Μεταφορά στην κορυφή