Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Yankees' DJ LeMahieu Scratched From Starting Lineu
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:44
Fernando Tatis Jr. Can take Trevor Bauer Deep, Tau
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Newbie Mekhi Becton Is made up of Presently Stated
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Barcelona's Griezmann Fixed in the direction of be
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:42
Vrabel 'Absolutely Enthusiastic' toward Insert Jon
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Jaguars Fixed In the direction of Generate toward
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Ja'Marr Chase Functions With Previous All-Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Peyton Manning Clears the Air upon How he Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:37
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Plasmolifting Σωλήνες PRP
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:09
With Fournette Back again, How Massive of a Will
Rickey 16.8.2021 6:35
What Are The Saints Strongest Employment Likely In
Rickey 16.8.2021 6:35
Vrabel Ranks Amongst Belichick's Most straightforw
Rickey 16.8.2021 6:34
Kansas Metropolis Chiefs Exchange for Baltimore
Rickey 16.8.2021 6:33
2022 WR Kevin Thomas Announces Greatest 5
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Keep an eye on with Bengals O
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Observe with Bengals OTAs Loo
Rickey 16.8.2021 6:31
Περισσότερα...


Τσουρέκια με παπαρουνόσπορο

recipe image
Προστέθηκε απόΝει, Τετάρτη, 15 Οκτώβριος 2014
none
Περιγραφή

Υπέροχα τσουρέκια και σε γεύση και σε εμφάνιση!

Συστατικά

Φτιάχνουμε τη ζύμη

  • 50γρ χλιαρό νερό
  • 25γρ Μαγια φρέσκια
  • 1 κ. σ. ζάχαρη
  • 200 γρ. κεφιρ
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγα
  • βανίλια και
  • 600 γρ αλεύρι
  • 75 γρ βούτυρο λιωμένο

Γέμιση

  • 200 γρ γάλα
  • 80 γρ ζάχαρη
  • 100γρ παπαρουνόσπορο
  • 3 κ. σ. σιμιγδάλι

Για το άλειμμα

  • 100γρ κρέμα γάλακτος
  • 3 κ σ ζάχαρη
Οδηγίες
  1. Για τη ζύμη: Αριχκά ανακατεύουμε τα 3 πρώτα υλικά και αφήνουμε για 15-20' να ανέβουν. Σε αλλο μπόλ βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά μαζί με τη μαγιά, εκτός του βουτύρου και κάνουμε ζύμη και στο τέλος προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο , ζυμώνουμε καλά και βάζουμε στο ψυγείο από 3-8 ωρες. Μετα το 8ωρο η ζύμη μας έχει φουσκώσει πολύ.
  2. Φτιάχνουμε τη γέμιση: Βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τον παπαρουνόσπορο και βράζουν, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνέχεια. Αφηνουμε και κρυώσει λιγο
  3. Παίρνουμε τη ζύμη μας και ανοίγουμε φύλλο 36 Χ 72 και στρώσουμε στη μισή ζύμη τη γέμισή μας. Το διπλώνουμε στα δυο και κόβουμε λωρίδες. Στη συνέχεια στρίβουμε όπως δείχνουν οι φωτό. Βάζουμε τα τσουρέκια μας στο ταψί και αφήνουμε να φουσκώσουν για 30 λεπτά.
  4. Πριν το ψήσιμο αλείφουμε με το μείγμα κρέμας και ζάχαρης που τα έχουμε ανακατέψει καλά και βάζουμε απο πανω.
  5. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να ροδίσουν τα τσουρέκια μας.

Λίγα μυστικά ακόμα

 

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή