Τσουρέκι πλεξούδα γεμιστό
Ένα πανέμορφο ψωμί μπριος ή τσουρέκι όχι τόσο γλυκό για όλες τις εποχές, με ό,τι γέμιση θελουμε.
- 200 ml γάλα
- 100 γραμμάρια βουτύρου ή μαργαρίνη
- 450 γραμμάρια αλεύρι σίτου
- 1 φακελακι ξηρή μαγιά
- 75 g ζάχαρη
- 1 πρεζα αλάτι
- 1 φακελακι Oetker Finesse Τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού (έβαλα περίπου μισό φακελάκι, αλλά μπορούμε να βάλουμε φρέσκο)
- 1 αυγό (μέγεθος Μ)
- 1 χούφτα Σταφίδες σε λίγο ρουμ για λίγο να μουλιασουν
- Περίπου 40 γρ μαρτσιπαν με τον τρίφτη τον χοντρό.
- Βάζω το αλεύρι σε μια λεκάνη, κάνω λακουδακι Και βάζω το ζεστό, Όχι καυτό γάλα, βάζω τη μαγιά και ζάχαρη και ανακατεύω.
- Και σιγά σιγά όλα τα υπόλοιπα υλικά. Δεν χρειάζεται άλλο αλεύρι το δουλεύω καλά τραβώντας το, στο δούλεμα και το κάνω μπάλα και βάζω στην λεκάνη να ξεκουραστει και να διπλαστει όσο πάει.
- Ανοίγω φίλων 40χ50 Και το γεμίζω με ότι θέλω.
- Το ρολό αυτό το κόβω στη μέση κατα μήκος και το κάνω πλεξούδα. Το βάζω σε βουτυρωμένη φόρμα, το αφήνω λίγο να φουσκώσει. Απλώνω αραιωμένο κρόκο με νερό.
- Το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 β μέχρι να ροδίσει
- Εδώ βρίσκω έτοιμο παπαρουνοσπορο από τον Dr.Oetker.
- Εδώ για να φτιάξετε μόνες σας γέμιση:
Για την γέμιση:
150 γαλα
100 ζαχρη
40 γρ βουτηρο
1 αυγο
20 γρ αμυγδαλοπαστα
50 γρ κραμπερις
160 γρ παπαρουνοσπορο αλεσμενο
2 κ.σ.κακαο
1 κ.σ.κανελα
λίγο βανιλια
2 κ.σ.ρουμι η κονιακ
Καλή επιτυχία!!!!