Τσουρέκι με γέμιση σοκολάτας
- 1 κιλό αλεύρι για τσουρέκια ή σκληρό
- 250-300 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη) λιωμένο
- 5 αυγά
- 80 γρ. μαγιά φρέσκια
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 φλ. τσ. γάλα χλιαρό
- 1 κ.σ. μαχλέπι
- Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
- Νιφάδες από σοκολάτα
- Λιώνουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα προσθέτοντας περίπου το ¼ από το αλεύρι
- Το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
- Βάζουμε σε λεκάνη τα αυγά χτυπημένα με τη ζάχαρη και τα μυρωδικά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και το φουσκωμένο χυλό και τα ζυμώνουμε όλα μαζί.
- Τότε προσθέτουμε σιγά- σιγά το βούτυρο και ζυμώνουμε μέχρι να «πιεί» η ζύμη το βούτυρο.
- Σκεπάζουμε με κουβέρτα η σε χλιαρό φούρνο και αφήνουμε να φουσκώσει ξανά η ζύμη
- Το ξαναζυμώνουμε, πλάθουμε πλεξίδες, τις ανοίγουμε, βάζουμε τις νιφάδες και σχηματίζουμε τα τσουρέκια.
- Αφήνουμε και πάλι να φουσκώσουν.
- Αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (150 με 160 βαθμούς) για 20 – 25 λεπτά, ανάλογα το φούρνο μας
Καλή Επιτυχία και Καλό Πάσχα !!