Τσουρέκι διπλό πλούσιο
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
- 500 γρ. αλεύρι
- 30 γρ. φρέσκια μαγιά
- 100 γρ. ζάχαρη
- ¼ λίτρου ζεστό γάλα ή νερό
- 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 1 αυγό
- 1 βανίλια
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 |4 κ,γ. αλάτι
- 1 κρόκο για το άλειμμα
- ζάχαρη χοντρή για πασπάλισμα ή αμύγδαλα φιλέ
Οδηγίες
- Ανακατεύουμε την μαγιά με την ζάχαρη, προσθέτουμε το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί στην λεκάνη του μίξερ με τον γάντζο
- Αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 45 λεπτά
- Ανάβουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
- Παίρνουμε ζύμη, κάνουμε 6 κορδόνια και πλέκουμε σε κοτσίδα
- Αλείφουμε με κρόκο αυγού
- Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα, βάζουμε επάνω το τσουρέκι, αφήνουμε λίγο να φουσκώσει και ψήνουμε για 30-45 λεπτά αναλόγως τον φούρνο μας
Σχόλια
Πιο ΤΕΛΕΙΟ δεν γίνεται!!! Πολλά Μπράβο και Συγχαρητήρια μαζί!!!! Το βιντεάκι άψογο!!!
Ότι και να πούμε για το ταλέντο σου είναι λίγο Μπιάνκα μου. Για τη φαντασία και τη δημιουργικότητά σου επίσης. Σ ευχαριστούμε πολύ για ότι ωραίο και πολύτιμο μας μαθαίνεις!
Κρίμα που βλέπουμε μόνο τα χέρια σου στο βίντεο,Βιανκα μου, ολόκληρη έπρεπε να σε καμαρώσουμε!!!:)
ευχαριστω για τα καλλα σας λογια
ναστε καλλα
Χαρμα οφθαλμων!!!Συνχατητηρια,Μπραβο!!!
Πολλά συγχαρητήρια σου αξίζουν!!
Όσα σκουφάκια και να βάλουμε, λίγα θα'ναι. Σ'ευχαριστούμε για τα "μαθήματα" που μας δίνεις. Να'σαι πάντα καλά και να μας φωτίζεις κάθε τόσο. Μπράβο, μπράβο!!!
Κορίτσια , να κάνω μια ερωτηση? Τα σχόλια τα γραψατε αφου φτιαξατε το τσουρεκι ή επειδή φαινεται τόσο λαχταριστό στη φωτογραφία? Εγω, επειδή θεωρώ την υπογραφή της Μπιανκα εγγύηση για σίγουρο αποτελεσμα , το εφτιαξα αλλά βγήκε κατι μάλλον σε λαγανα. Εκτός του οτι δεν πλαθόταν με τίποτα ,παρ' ολο που ειχε φουσκώσει , στο ψήσιμο απλωσε και θα θελα να ξερω να βαζω φωτογραφία γιατι θα πεθαίνατε στα γελια. Φανταστειτε παντως μια λαγανα τσουρεκι .
Το ότι δε σου πέτυχε, δε σημαίνει Μαρία, ότι η συνταγή δεν είναι καλή, αλλά ότι κάτι εσύ δεν έκανες καλά. Πράγμα που μπορεί να συμβεί σε όλες μας όταν φτιάχνουμε κάτι για πρώτη φορά. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί να σου συνέβη αυτό και ένας λόγος που μου έχει συμβεί και εμένα αυτό σε συνταγή με τσουρέκια είναι γιατί τα δούλεψα αρκετή ώρα στο μίξερ και έτσι δε μου φούσκωσαν. Σκέψου τι έχεις κάνει και μπορεί να μη σου έγιναν καλά.Μήπως ήταν δυνατός ο φούρνος; Μήπως δεν το άφησες αρκετά να φουσκώσει; Η συνταγή από ότι
βλέπω είναι η κλασσική και εδώ έχουμε διπλό πλέξιμο.
Μαρια μου δεν ξερω γιατι σου εγεινε ετσι εσενα αλλα εγω το φτιαχνω συχνα και ειναι παντα ωραια δεν μου γεινονται λαγανες
ισως να φταιη το αλευρι σου δεν ξερω τι να σου πω!!
παντως δεν εχει καμμια σημασια το πλεξιμο
Και εγω πιστευω οτι φταιει το αλευρι και επ ουδενί ηθελα να κατηγορήσω την συνταγή . Απλά η ερωτηση μου ηταν αν το ειχε φτιαξει καμμιά αλλη. Αλλωστε οπως ειδατε εγραψα οτι η υπογραφή της Μπιανκα ειναι εγγυηση για μενα .