Τσιζ κεικ φούρνου με πτι-μπερ
Για τη βάση:
- 1 1/2 πακέτο πτι-μπερ θρυμματισμένα στο μούλτι,
- 100γρ. βιτάμ λιωμμένο.
Για την κρέμα:
- 500 γρ. τυρί κρέμα(Φιλαδέλφεια),
- ½ φλ. του τσαγιού κρέμα γάλακτος,
- 3/4 φλ. ζάχαρη,
- 1/4 φλ. χυμό λεμόνι,
- 2 κ.γλ. ξύσμα λεμόνι,
- 3 αυγά,
- 1 φλυτζάνι μαρμελάδα φράουλα ή όποια μας αρέσει.
- Για τη βάση: Αναμιγνύουμε τα τριμμένα μπισκότα με το βιτάμ και τα απλώνουμε σε βουτυρωμένη στρογγυλή φόρμα 20 εκατοστών.Πιέζουμε με τα δάχτυλά μας να ισιώσει και βάζουμε στο ψυγείο έως να ετοιμάσουμε την κρέμα.
- Για την κρέμα:2.Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί με τη ζάχαρη,προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και το χυμό λεμονιού με το ξύσμα,χτυπάμε καλά.
- Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στη βάση και ψήνουμε στους 175β. για 50 λεπτά περίπου.
- Βγάζουμε από το φούρνο,αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο 1 ώρα να κρυώσει καλά.
- Απλώνουμε την μαρμελάδα πάνω στο γλυκό μας και διακοσμούμε(αν θέλουμε) με φρέσκα φρούτα!!.
- Η μαρμελάδα για να απλωθεί καλύτερα τη ζεσταίνουμε με λίγο κονιάκ,αφήνουμε να κρυώσει και μετά τη στρώνουμε στο γλυκό!!








