Τσηζ κέικ με τυρί Φιλαδέλφεια
Ανήκει στην κατηγορία των τσηζ κέικς. Ιδανικό για όσους δεν θέλουν να λερώνουν πολλά σκεύη !
- 125 γραμμ. βιτάμ σοφτ
- 125 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε κομματάκια
- 200 γραμμ. καστανή ζάχαρη
- 3 αβγά χτυπημένα
- 50 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 γραμμ. κακάο σε σκόνη
- 1/3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 200 γραμμ. τυρί Philadelphia light
- 50 γραμμ. άχνη ζάχαρη
- Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το βιτάμ, την κουβερτούρα και την καστανή ζάχαρη και ανακατεύετε καλά πάνω από μεσαίας έντασης φωτιά, μέχρι να λιώσει καλά η κουβερτούρα.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα τα αβγά, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθούν καλά στο μείγμα της κουβερτούρας.
- Μετά ρίχνετε στην κατσαρόλα το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο και ανακατεύετε πολύ καλά, μέχρι να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά.
- Παίρνετε ένα τετράγωνο ταψί διαστάσεων 18x28 εκατ., το λαδώνετε καλά και ρίχνετε μέσα το μείγμα.
- Σε αυτό στο στάδιο προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Χτυπάτε το Philadelphia με την άχνη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει καλά.
- Με ένα κουτάλι ρίχνετε αυτό το μείγμα μέσα στο ταψί με το μείγμα κουβερτούρα-κακάο και με ένα μαχαίρι το στριφογυρίζετε γύρω γύρω, ώστε να πάει παντού.
- Με αυτόν τον τρόπο θα είναι σαν το κέικ μαρμπρέ, με το τυρί να σχηματίζει σχέδια μέσα στο υπόλοιπο μείγμα.
- Ψήνετε στους 180 βαθμούς για περίπου 35-40 λεπτά (κάντε το τεστ με το μαχαίρι: βυθίστε το μέσα στο γλυκό και αν βγει στεγνό, τότε είναι έτοιμο, διαφορετικά, ψήστε λίγο ακόμα και τσεκάρετε πάλι με το μαχαίρι).
- Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνετε να κρυώσει και έτοιμο το τσίζ κεϊκ σας
- Αντι για το τυρί μπορείτε να ανακατέψετε μια κούπα σιρόπι απο το γλυκό φράουλα με μια κουταλιά του γλυκού άνθος αραβοσίτου
- Επιδέχεται αλλαγές και το παρουσιάζετε καθε φορα διαφορετικό !