Τσαχπίνικο τυρόψωμο
- 500 γρμ αλεύρι
- 30 γρμ νωπή μαγιά η ξηρή
- 1 ποτήρι νερό ισως και παραπάνω .
- 400 γρμ φέτα
- λίγο λάδι για το άλειμμα
- 1 κουταλιά για μέσα στη ζύμη .
- αλάτι
- Κάνουμε το ζυμαράκι με το γνωστό τρόπο .Το αφηνούμε να ξεκουραστεί
- Παίρνουμε κομματάκια ζύμης, όσο ενα καρύδι και φτιάχνουμε μπαλάκια .
- Καλύπτουμε τον πάτο της φόρμας μια στρώση.
- Επάνω ρίχνουμε τριμμένη τη φέτα και λίγο ρίγανη .
- Συνεχίζετε με δεύτερη στρώση από μπαλάκια και το αφήνετε να φουσκώσει .
- Λαδώνετε καλά την επιφάνεια, πασπαλίζετε με σησάμι.
- Ψήνετε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα περίπου .
Μπορείτε να συνθέσετε τη ζύμη από μπαλάκια, σε όποιο σχήμα θέλετε .
Yπάρχει και η συνταγή: Τυρόψωμο της GaKnis