Τραχανάς ξυνός
- 5 κιλά αλεύρι.
- 2,5 κιλά σιμιγδάλι.
- 5 κιλά γιαούρτι.
- Αλάτι.
- Ζυμώνουμε τα υλικά προσθέτοντας λίγο-λίγο το γιαούρτι, μέχρι να γίνει ζυμάρι για φύλλο.
- Ανοίγουμε φύλλα λεπτά και τα βάζουμε να στεγνώσουν στον ήλιο.
- Τα τρίβουμε σε ειδικό κόσκινο για τραχανά και το βάζουμε στο φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία ώσπου να στεγνώσει, χωρίς να κοκκινίσει.
- Το αφήνουμε να ξεραθεί στον ήλιο, και μετά τον φυλάμε σε υφασματένιες σακκούλες .
Προσοχή στο ψήσιμο να μην καεί!







