Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Τούρτα σοκολατένια με Οreo

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Κυριακή, 09 Ιούνιος 2013
none
Περιγραφή

Εύκολη και γρήγορη σοκολατίνα, ορεοφτιαγμένη! Πιο σοκολατένια δε γίνεται.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
12 κομμάτια
  • 25 μπισκότα ορεο γεμιστά θρυμματισμένα ψιλά στο μπλέντερ
  • 120 γρ. βούτυρο
  • 50 γραμ. φιστίκια Αιγίνης ψίχα ωμή τριμμένη στο μπλέντερ ψιλά.

Για τη γέμιση γκανάς

  • 600 ml κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής 35% λιπαρά
  • 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 συσκευασία μίνι ορεο μπισκότα
Οδηγίες
  1. Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, και αφήνουμε να χλιαρύνει. Ρίχνουμε μέσα τα τριμμένα μπισκότα και φιστίκια και ανακατεύουμε ώστε να βραχούν καλά.
  2. Σε μια φόρμα δακτυλίδι 24 εκ. ή ένα τσέρκι , ρίχνουμε το μείγμα του μπισκότου, το πατάμε ελαφρά να απλωθεί στη βάση της φόρμας και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά ακόμα και στην κατάψυξη μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση μας.
  3. Ψιλοκόβουμε με το μαχαίρι την κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε μέσα και τις 2 κ.σ. μέλι.
  4. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά την κρέμα γάλακτος μέχρι πριν να αρχίσει να βράζει. Τη ρίχνουμε στη σοκολάτα. Σκεπάζουμε το μπολ με ένα πιάτο και την αφήνουμε για 2-3 λεπτά χωρίς να την ανακατέψουμε. Στη συνέχεια με μια σπάτουλα σιλικόνης αρχίζουμε να ανακατεύουμε απαλά πρώτα για λίγο το κέντρο της σοκολάτας και στη συνέχεια γύρω γύρω μέχρι να λιώσει και να γυαλίσει η γκανάζ .
  5. Τέλος προσθέτουμε τα μπισκότα, ανακατεύουμε και αδειάζουμε τη γκανάς στη μπισκοτένια μας βάση. Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.
  6. Για να τη σερβίρουμε αφήνουμε 10 περίπου λεπτά εκτός ψυγείου. Τη στολίζουμε με τριμμένο μπισκότο ή με τριμμένη κουβερτούρα και άχνη ζάχαρη.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Πρέπει να ακολουθήσουμε τον τρόπο παρασκευής της γκανάζ όπως το γράφω, για να έχουμε μια ομοιογενή, γυαλιστερή κρέμα

Για να αφαιρέσουμε το τσέρκι από την τούρτα μας, βρέχουμε το μαχαίρι μας σε καυτό νερό και το περνάμε περιμετρικά της τούρτας. Επίσης με αυτόν τον τρόπο κόβονται πολύ ωραία κομμάτια.

Η συνταγή από το oreo cookieng και την Αργυρώ.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή