Τούρτα ψυγείου με μπισκότα σοκολάτας
- 370 γρ μπισκότα με σοκολάτας τα cookies
- 255 γρ μπισκότα πτι-μπερ η σαβαγιαρ
- 80- 100 γρ βούτυρο λιωμένο ίσως και λίγο περισσότερο για να μπορέσουμε να τα ζυμώσουμε
- 1 κουπα γαλα
- 1/3 κουπα σιρόπι φουντουκι απο αυτο που βαζουμε σε καφε
- 1 μόρφατ η ερμολ
- 1 /2 κουπα κρεμα γαλακτος
- 1 βανιλια
- 7-8 κ. σ. αχνη
- Χτυπαμε το μορφατ με την κρεμα γαλακτος την αχνη και την βανιλια σε σαντιγί. Κραταμε 2 μπισκότα cookies, τα τρίβουμε και τα βαζουμε στην άκρη για να διακοσμήσουμε το γλυκο μας.
- Τρίβουμε τα σαβαγιαρ η τα πτι-μπερ στο μούλτι και ανακατευουμε με το λιωμένο βούτυρο. Αν δεν φτάσει το βούτυρο λιώνουμε λιγο ακομη, τα ζυμωνουμε. Το απλώνουμε ομοιόμορφα σε μια φορμα 24αρα με στεφάνι.
- Βαζουμε το γάλα με το σιρόπι σε μια λεκανιτσα. Βουταμε μπισκότα, cookies ένα κάθε φορά, στο γάλα και τα τοποθετουμε στο στρώμα της βάσης καπου 8-10 μπισκοτα. Βουταμε κάθε μπισκότο πολύ γρήγορα για να μη απορροφήσει πάρα πολύ γάλα και μετα θα διαλυθεί . Απλώνουμε το 1/3 της κρέμας επάνω από τα μπισκότα. Ξανά πάλι Μπισκοτα , cookies βουτυγμενα στο γάλα και τα τοποθετούμε επάνω στην σαντυγί . Απλώνουμε ομοιόμορφα την υπόλοιπη σαντιγί.
- Πασπαλίζουμε με τα τριμμένα 2 μπισκότα που κρατήσαμε απο την αρχή. Αν έχουμε τσιπς σοκολατας τρίβουμε και απο αυτα λίγα και τα πασπαλιζουμε και αυτα επανω ετςι έχουμε δυο χρώματα σοκολατας.
- Βαζουμε το γλυκο στο ψυγείο για αρκετες ώρες ,καλυτερα όλη τη νύχτα και σερβιρουμε.
Τη συνταγη την βρήκα στο ΝΕΤ και έκανα μερικές αλλαγές