Τούρτα με φράουλες
- 1 πακέτο σαβουαγιάρ των 200 γραμ.
- 1 κρέμα γάλακτος των 330 γραμ.
- 400 γραμμάρια τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια.
- 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη.
- 1 φακελάκι ζελέ φράουλα.
- 1 φακελάκι ζελέ ανανά.
- 750 γραμμάρια φράουλες.
- Ετοιμάζουμε το ζελέ φράουλας σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.
- Βουτάμε τα σαβουαγιάρ ένα-ένα στο ζελέ, και τα στρώνουμε σε μια φόρμα με τσέρκι, η σε ένα πυρέξ.
- Διαλύουμε το ζελέ ανανά σε ένα ποτήρι βραστό νερό και το αφήνουμε να κρυώσει (δεν πρέπει να πήξει)
- Χτυπάμε την κρέμα τυριού με τη ζάχαρη στο μίξερ και προσθέτουμε λίγη-λίγη την κρέμα γάλακτος, ενώ εξακολουθούμε να χτυπάμε .
- Μόλις το μείγμα μας γίνει αφράτο, προσθέτουμε το ζελέ ανανά που έχει πλέον κρυώσει και χτυπάμε για λίγο ακόμα.
- Ρίχνουμε την κρέμα επάνω στα σαβουαγιάρ και την στρώνουμε με ένα μαχαίρι. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2 περίπου ώρες.
- Μπορούμε να το διακοσμήσουμε με φράουλες κομμένες στη μέση αφού τις βουτήξουμε στο ζελέ φράουλας που μας περίσσεψε και μια σάλτσα φράουλας.
- Προτιμότερο είναι να ετοιμάσουμε το γλυκό από το βράδυ. Έτσι σταθεροποιείται περισσότερο.
H σάλτσα φράουλας υπάρχει στη συνταγή: Γλύκισμα από σιμιγδάλι με γλάσο φράουλας