Γλύκισμα από σιμιγδάλι με γλάσο φράουλας
Μια ελαφριά και αέρινη κρέμα από σιμιγδάλι, μαζί με ένα γλάσο φράουλας, μας δίνουν ένα υπέροχο σε γεύση γλύκισμα.
- 3 κούπες φρέσκο γάλα.
- 1/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό.
- 3/4 κούπας ζάχαρη.
- Ξύσμα πορτοκαλιού.
- 1&1/2 κουταλιά σούπας κοφτές ζελατίνα .
- 4 κουταλιές σούπας νερό.
- 4 ασπράδια αυγών.
- 1 κιλό φράουλες.
- 1 κούπα νερό.
- 1&1/2 κουταλιά σούπας κοφτή κορν φλάουρ.
- 3/4 κούπας ζάχαρη.
- Βάζουμε το γάλα να βράσει, και ρίχνουμε τη ζάχαρη, και τμηματικά το σιμιγδάλι. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Όταν η κρέμα αρχίζει να βράζει, την αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη ζελατίνα αφού προηγουμένως την έχουμε μουσκέψει στο νερό, ανακατεύοντας διαρκώς.
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή και την προσθέτουμε στην χλιαρή κρέμα, ανακατεύοντας ελαφρά.
- Την βάζουμε σε μια φόρμα την οποία έχουμε προηγουμένως ξεπλύνει, χωρίς όμως να την σκουπίσουμε.Αφήνουμε να μείνει στο ψυγείο, να πήξει και να παγώσει.
- Πλένουμε τις φράουλες και αφαιρούμε τα κοτσάνια. Λιώνουμε 1&1/2 φλιτζάνι τσαγιού φράουλες και προσθέτουμε 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό. Τις βράζουμε για 2 λεπτά και τις περνάμε από σίτα. Αναμιγνύουμε το χυμό φράουλας με τη ζάχαρη, και προσθέτουμε το κορν φλάουρ. Βράζουμε το γλάσο φράουλας για 2 λεπτά και το κρυώνουμε.
- Γαρνίρουμε το γλύκισμα με ολόκληρες η κομμένες στη μέση φράουλες και ρίχνουμε επάνω το γλάσο φράουλας. Σερβίρουμε το γλυκό σκέτο, η με σαντιγύ αν θέλουμε.
Μπορούμε ν αντικαταστήσουμε το γλάσο φράουλας με βύσσινο, αν θέλουμε. Το γλυκό γίνεται εξ ίσου νόστιμο
παντως πολυ ωραια συνταγη!!!!!οπως παντα Τζενη!!!!!!!