Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2910-pasxalinotsoyreki.jpg
Τσουρέκια γιορτινά



Τούρτα Κρέμα Φράουλα

recipe image
Προστέθηκε απόgeorgia2783, Παρασκευή, 19 Ιούνιος 2015
none
Περιγραφή

Υπέροχη σε γεύση και εμφάνιση τούρτα!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

Παντεσπάνι για τούρτες: (Για 26ρα Φορμα)

  • 6 αυγα
  • 200 γρ ζαχαρη
  • 100 γρ Αλευρι
  • 100 γρ Κορν φλαουερ
  • 1 πκ Βανιλια πουτιγκ για βρασιμο (Για σκουρα πανεσπανια βαζουμε Κακαο το γνησιο 3 κουταλιες)
  • 1 κγ Μπεικιν

Για το Ganache:

  • 200 κρεμα γαλακτος
  • 400 πικρη σοκολατα μαυρη

Για την κρεμα:

  • 3 ως 4 κουταλιες μαρμελαδα φραουλα
  • 800 γρ κρεμα γαλακτος για γλυκά
  • ενα πακετο (Torte Creme Dr.Oetker)
  • ή αν δεν έχουμε το προηγούμενο πακέτο, μπορούμε να βάλουμε κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση φράουλα του Γιώτης ή κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια.
Οδηγίες
  1. Παντεσπάνι: Χτυπαμε τη Ζαχαρη με τα αυγα, για περιπου 15 λεπτα,σαν μια κρεμα. Βαζω το αλευρι, κορν φλαουερ, μπεικιν και την πουτιγκα σε ενα μπολ,και τα περναω σιγά σιγα, απο ενα σουρωτηρι μεσα στα χτυπημενα αυγα,λιγο λιγο,και το ανασηκωνω,με μια σπατουλα κουζηνας. Ετοιμαζω την φορμα μου,και βαζω στο μπατω λαδοκολα. βαζω μεσα το μυγμα,και το βαζω στον ζεστο φουρνο,στο 200 βαθμους,για 30 λεπτα.(επανω,και κατω θερμαση)
  2. Κρέμα: Εχω αγωρασει ενα κουτι, Τουρτα κρεμα φραουλας (Dr.Oeteker). Ειναι πακετο το οποιο εχει το φακελακι σκονη απο φραουλα,και εχει μεσα φραουλα στεγνη , το οποιο βαζουμε μεσα 200 γρ ζεστο νερο και ανακατεβουμε για περιπου 3 ως 4 λεπτα.(εγω εβαλα περιπου ακομα 200,με 250 γρ φρεσκια φραουλα μεσα ψιλοκομμενη κυβακια, και εβαλα ακομα λιγο ζελατινη, για να στερεοποιηθει, το βαζω στην ακρη.
  3. Τωρα βαζω στο μιξερ την κρεμα ,και την χτυπαω μετρια,(αν θελετε βαλτε λιγο ζελατινη, (υπαρχει εδω σε σκονη, χωρις να χρειαστει να την ζεστανω), οταν ειναι ετοιμη η κρεμα μας , ανακατεύω απαλά, ανασηκωνοντας το μείγμα με την σπατουλα, μεσα τη φραουλα.
  4. Συναρμολόγηση: Κοβω το πανεσπανι στα 2, βαζω ενα τσερκι. Στον πρωτο πάτο βαζω την μαρμελαδα, να παει παντου, και βαζω επανω σαντιγί, κοβω φρεσκα φραουλα,και τα βαζω γυρο γυρο πανω στην σαντιγί, παντου, βαζω ακομα σαντιγί να σκεπαστουν. Βαζω επανω το δευτερο πανεσπανι και τωρα βαζω την σαντιγί- κρέμα με τη φραουλα, οχι ολη ,θα βαλουμε και απο πανω,να σκεπαστεί το πανεσπανι και γυρω γυρω. (Προσέξτε να μην εξεχουν οι φραουλες εξω, δηλαδη τα κοματακια ,πρεπει να ειναι ισια, αλλιως θα φαινονται οταν βαλετε τη Ζαχαροπαστα επανω, θα κανει λακουβακια). Την βαζω στο ψυγειο για 2 ωρίτσες.
  5. Γκανάς: Βαζουμε την κρεμα σε ενα κατσαρολακι,και το αφηνουμε να πάρει μια βραση. Το τραβαμε και βαζουμε την σοκολατα και ανακατεύουμε καλα να λιωσει,να γινει κρεμα. Οταν κρυωσει καλα και εινα σαν Νουτελα, την περναμε προσεκτικα με μια σπατουλα πανω στην τουρτα ,παντου, να μην φαινεται η κρεμα που αλείψαμε παντού την τούρτα μας.Την βαζετε ψυγειο,να κρυωσει.
  6. Φτιαξτε την ζαχαροπαστα οχι πολυ χοντρη, το ανοιγετε στρογγυλο,το στρωνετε καλα με την παλαμη σας,να μην εχει αερα μεσα (φουσκαλες)και το κατεβαζετε προσεχτικα στα πλαγια να ειναι ισια .Με το αριστερο χερι σηκωνετε αυτες τις πιετες που κανει, και με το δεξι το ισιώνετε μεχρι κατω . Με το χερει το περνατε πολλες φορες να κατσει καλα η παστα και να μην εχει αερα μεσα. Θελει χαιδεμα πολυ.
  7. Τωρα κανετε το Ντεκορ σας οπως εσεις θελετε. Κόβετε την περισσα παστα κατω στα λωξα προς στα μεσα, προσεκτικά και το φτιαχνετε παλι με το χερι να είναι ισιο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν δε βρίσκετε αυτήν τη συσκευασία, (Torte Creme Dr.Oetker), τότε μπορείτε να πολτοποιήσετε 250 γρ φράουλες να τις κάνετε πουρέ, ανακατέψτε με λίγες σταγόνες λεμόνι και λίγη ζάχαρη αχνη. Προσθέστε και τη ζελατίνη που αναφέραμε πιο πάνω. Μετά ψιλοκόψτε και  άλλα 250 γρ φράουλες και ανακάτέψτε στον πουρέ και έτοιμο.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή