Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Yankees' DJ LeMahieu Scratched From Starting Lineu
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:44
Fernando Tatis Jr. Can take Trevor Bauer Deep, Tau
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Newbie Mekhi Becton Is made up of Presently Stated
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Barcelona's Griezmann Fixed in the direction of be
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:42
Vrabel 'Absolutely Enthusiastic' toward Insert Jon
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Jaguars Fixed In the direction of Generate toward
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Ja'Marr Chase Functions With Previous All-Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Peyton Manning Clears the Air upon How he Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:37
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Plasmolifting Σωλήνες PRP
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:09
With Fournette Back again, How Massive of a Will
Rickey 16.8.2021 6:35
What Are The Saints Strongest Employment Likely In
Rickey 16.8.2021 6:35
Vrabel Ranks Amongst Belichick's Most straightforw
Rickey 16.8.2021 6:34
Kansas Metropolis Chiefs Exchange for Baltimore
Rickey 16.8.2021 6:33
2022 WR Kevin Thomas Announces Greatest 5
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Keep an eye on with Bengals O
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Observe with Bengals OTAs Loo
Rickey 16.8.2021 6:31
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Τούρτα κάστανου γιορταστική

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Πέμπτη, 25 Νοέμβριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένα ακόμη γλυκό με κάστανα του Φθινοπώρου!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

Για το παντεσπάνι

  • 1 κούπα ζάχαρη.
  • 1 κούπα αλεύρι.
  • 4 αυγά.
  • 1 κουταλιά της σούπας μπαίκιν.
  • 1 κουταλιά της σούπας κακάο.
  • Άρωμα βανίλιας.

Για την κρέμα:

  • 1 μόρφατ μεταλλικό κουτί .
  • 1/4 άχνη.
  • 150 γραμμάρια βανίλια γλυκό.
  • Λίγο ρούμι για άρωμα.

Υλικά για γαρνίρισμα:

  • 1 βάζο γλυκό κάστανο των 500 γραμμαρίων.
  • 1-2 χούφτες σταφίδες ξανθές.

Για το σιρόπι:

  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 ποτήρι ζάχαρη και λίγο από το σιρόπι του γλυκού κάστανου.
  • Λαδόκολλες 5 δίσκους στο μέγεθος της βάσης της φόρμας (Νο 26)
Οδηγίες
  1. Χτυπάμε την μόρφατ σε δυνατή ταχύτητα και προσθέτουμε την άχνη ,στη συνέχεια την βανίλια γλυκό  και το ρούμι .Την βάζουμε 2-3 ώρες στο ψυγείο.Καλό είναι η κρέμα και το δοχείο που θα την χτυπήσουμε να είναι στο ψυγείο 2 ώρες πρίν χτυπηθούν.
  2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο το μπαίκιν για να ανακατευτούν καλά. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να φουσκώσουν  και προσθέτουμε και το αλεύρι +μπαίκιν+κακάο,απαλά -απαλά.
  3. Βάζουμε στη φόρμα ένα από τους πάτους της λαδόκολλας και ρίχνουμε το 1/3 της ζύμης, στη συνέχεια βάζουμε απο πάνω 2 λαδόκολλες και βάζουμε το άλλο 1/3 της ζύμης. Βάζουμε και τις άλλες 2 λαδόκολλες και ρίχνουμε το τελευταίο 1/3  της ζύμης. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 -180 βαθμούς25 περίπου λεπτά.
  4. Μόλις τα βγάλουμε τραβάμε τις λαδόκολλες και έχουμε 3 παντεσπάνια έτοιμα.
  5. Κρατάμε μερικές σταφίδες για γαρνίρισμα και τις άλλες τις βάζουμε σε ζεστό νερό να φουσκώσουν .Τoυς βγάζουμε τα κοτσανάκια τους και τις σκουπίζουμε .
  6. Βάζουμε το γλυκό κάστανο σε σουρωτήρι να στραγγίσει, αλλά κρατάμε το σιρόπι του. επίσης κρατάμε μερικά ολόκληρα κάστανα για γαρνίρισμα, τα υπόλοιπα τα κόβουμε κομμάτια μικρά για  μέσα στην τούρτα .
  7. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για λίγο και προσθέτουμε μετά 2 κουταλιές απο το σιρόπι του γλυκού. Το κρυώνουμε.
  8. Βάζουμε σε πιατέλα την μία βάση απο το παντεσπάνι, τη σιροπιάζουμε και απλώνουμε επάνω μία στρώση σαντιγύ, ρίχνουμε επάνω τα μισά κομμένα κάστανα και τις μισές φουσκωμένες σταφίδες. Βάζουμε το δεύτερο παντεσπάνι ,το σιροπιάζουμε και βάζουμε άλλη μία στρώση κρέμας και ρίχνουμε επάνω τα υπόλοιπα κομμένα κάστανα και τις υπόλοιπες φουσκωμένες σταφίδες. Βάζουμε το τρίτο παντεσπάνι και το σιροπιάζουμε και αυτό. Στρώνουμε σαντιγί γύρω και επάνω στην τούρτα. Γαρνίρουμε με τα ολόκληρα κάστανα και τις σταφίδες!
Λίγα μυστικά ακόμα

Tο παντεσπάνι έχει φτιαχτεί με τον τρόπο που έχει δείξει η Βianka στη συνταγή παντεσπάνι 3 σε 1

Οι λαδόκολλες είναι πολύ πρακτικές στο ψήσιμο ,εγώ τις έκοψα λίγο μεγαλύτερες από τη βάση της φόρμας για να μη ενωθούν από γύρω τα παντεσπάνια.

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 29 Νοέμβριος 2010
Σε αυτή την όμορφη τούρτα, Ειρήνη, τη βανίλια γλυκό τη ζεσταίνεις για να μαλακώσει πριν την ανακατέψεις στη σαντιγί;Κάνεις κάτι άλλο; Συνήθως είναι αρκετά σκληρή και κυρίως όταν την έχουμε αγοράσει καιρό και την έχουμε στο ντουλάπι μας. Τι κάνουμε τότε;
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 29 Νοέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Εορταστική και χειμωνιάτικη! Χιονισμένο γλύκισμα, ό,τι πρέπει για τις γιορτές!!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Δευτέρα, 29 Νοέμβριος 2010
Βαζω την σαντιγύ λίγο μαλακιά(τηναφήνουμε για μια ώρα κοντά σε καλοριφέρ η στον ήλιο)δεν την λυώνουμε,δίνει μια μαστιχωτή υφή υπέροχη!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Δευτέρα, 29 Νοέμβριος 2010
Margo,έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία σαυτή την σαντιγύ ,δοκίμασα πολλές και αυτή είναι η καλλίτερη,γιαυτό οι τούρτες μου σχεδόν όλες είναι λευκές αλλά βάζω και σοκολάτα και φρούτα και νέσκαφε όταν χρειαστεί!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Δευτέρα, 29 Νοέμβριος 2010
Συγνώμη κορίτσια έγραψα ; βάζω την σντιγύ λίγο μαλακιά,λάθος έκανα ! το σωστό είναι βάζω την βανίλια γλυκό λιγό μαλακιά!
Σχόλιο από vasiliki ver , Παρασκευή, 17 Δεκέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τέλεια η τούρτα,θα την φτιάξω στη γιορτή μου!!!ΜΠΡΑΒΟ Ε.Φ.!!
Μεταφορά στην κορυφή