Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

4132-striftoglykoken.jpg
Στριφτό γλυκό ψωμί



Τούρτα καλαθάκι

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Τρίτη, 07 Μάιος 2013 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια τούρτα εύκολη, νόστιμη και εμφανίσιμη!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
10-12 άτομα

Για το κέικ φράουλας:

  •    250 γρ. φαρινάπ,
  •    200 γρ. βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου,
  •    2 αυγά,
  •    1/2 φλ. γάλα,
  •    1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 φακελάκι,
  •    1/2 φλ. ζάχαρη,
  •    1/2 φακελάκι ζελέ φράουλα,
  •    150 γρ.(1/2 φλ.τσ.) πολτοποιημένες φράουλες.

Για το κέικ με κρέμα:

  •    250 γρ. φαρίνα,
  •    1/2 φλ. ζάχαρη,
  •    200 γρ. βιτάμ,
  •    2 αυγά,
  •    1 βανίλια ,
  •    1/2 φλ. γάλα,
  •    1/2 φακελάκι κρέμα βανίλια ή όποια γεύση σας αρέσει, αυτή που βράζουμε.

Γλάσο:

  •    1 morfat παγωμένη (σαντιγί στο τενεκεδάκι),
  •    2 φλ. άχνη,
  •    100 γρ. τυρί κρέμα,
  •    1 βανίλια.

Για το χεράκι στο καλαθάκι μας

  •  θα χρειαστούμε χαρτόνι κομμένο 2 πόντους φάρδος 15-20 μάκρος και αλουμινόχαρτο.

Για τη διακόσμηση:

  • καρύδα χρωματισμένη με πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, διάφορα κουφετάκια, ζελεδάκια ή μικρά σοκολατένια γλυκίσματα.
Οδηγίες
  1. Κέικ φράουλας:   Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ με τη ζάχαρη καλά, ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα, προσθέτουμε το γάλα και χτυπάμε να ενωθούν τα υλικά.
  2. Ενώνουμε το ζελέ, φαρίνα και βανίλια και τα προσθέτουμε στο μίξερ, τέλος ρίχνουμε και τις πολτοποιημένες φράουλες και χτυπάμε καλά.   Ρίχνουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο στρογγυλό ταψάκι.
  3. Κέικ βανίλια:   Ακολουθούμε ακριβώς τα ίδια βήματα με το κέικ φράουλας με τη διαφορά πως αντικαθιστούμε το ζελέ με κρέμα για βράσιμο βανίλια.
  4. Ρίχνουμε και αυτό το μείγμα σε δεύτερο βουτυρωμένο ταψάκι, ψήνουμε τα κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο αέρα για 30 λεπτά περίπου, κάνοντας τη δοκιμή με την οδοντογλυφίδα ή μαχαιράκι, αν βγουν καθαρά τα κέικ είναι έτοιμα.
  5. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και ετοιμάζουμε το γλάσο.   Χτυπάμε πρώτα τη morfat για 5 λεπτά να αφρατέψει, προσθέτουμε το τυρί και την άχνη χτυπώντας πολύ καλά.
  6. Σε πιατέλα βάζουμε το ένα κέικ, βάζουμε αρκετό γλάσο και απάνω τοποθετούμε το δεύτερο κέικ.   Καλύπτουμε και τα δυο κεικ καλά με το γλάσο. Με πιρούνι κάνουμε το "πλέξιμο" γύρω από το καλαθάκι μας όπως θα δείτε στο βίντεο.
  7. Με ένα πιάτο μικρό στρογγυλό για οδηγό αφαιρούμε λίγο από το κέντρο του κέικ, να κάνει μια μικρή λακουβίτσα.   Τυλίγουμε το χαρτόνι-χεράκι με αλουμινόχαρτο και το στερεώνουμε πάνω στα κέικ. Το καλύπτουμε με γλάσο και το διακοσμούμε με καραμελίτσες ή ζελεδάκια.
  8. Γεμίζουμε το κενό-λακουβίτσα με την χρωματιστή καρύδα,βάζουμε απάνω διάφορα σοκολατένια γλυκάκια.   Έτοιμο το καλαθάκι μας!

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Για να σας πετύχει το σχέδιο στο καλαθάκι αφήστε την τούρτα στο ψυγείο 30 λεπτά να παγώσει το γλάσο.

Μπορείτε να κάνετε ένα κέικ και να το κόψετε,αφού κρυώσει καλά,στην μέση.

Εφτιαξα δικά μου κέικ και διακόσμησα με smarties και σοκολατένιες πασχαλίτσες.

Εδώ το βίντεο: http://www.youtube.com/watch?v=FxWl-TLDuro

 

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 09 Μάιος 2013 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Yπέροχη τούρτα! Μπράβο! Κι όχι μόνο για το Πάσχα. Αλλάζοντας το περιεχόμενο του καλαθιού, είναι ένα καλαθάκι παντός καιρού και για κάθε εποχή! Ξανά μπράβο!
Σχόλιο από vasiliki ver , Πέμπτη, 09 Μάιος 2013
Ευχαριστώ πολύ για τα πολύ καλά σου σχόλια Ηλιάννα!Εκανα ότι καλύτερο μπορούσα,πολύ σωστά λες είναι καλαθάκι παντός καιρού με μια μικρή αλλαγή στη διακόσμηση!!
Μεταφορά στην κορυφή