Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The Tremendous Leagues Dominoes Arrive Crashing Do
Balistreri 29.11.2021 6:04
Ohio Country QB Make investments Quinn Ewers Leani
Balistreri 29.11.2021 6:04
Chris Braswell Lands Purple Tide's Initially Cobra
Balistreri 29.11.2021 6:03
PFF Lists Garrett Bradbury as Vikings' Worst Draft
NsdSdsf 23.11.2021 9:35
Fresh new 3rd Quarterback Includes No NFL Wins
NsdSdsf 23.11.2021 9:34
On the lookout again upon the Detroit Lionshistori
NsdSdsf 23.11.2021 9:33
Kadarius Toney Can Assistance the Passing Activity
NsdSdsf 23.11.2021 9:31
The Washington Soccer Team 2021 draft course is in
NsdSdsf 23.11.2021 9:30
The Close of Zach Ertz's Eagles Operate Demanded i
NsdSdsf 23.11.2021 9:29
3 motives why OBJ will even now be upon the Browns
NsdSdsf 23.11.2021 9:28
George Kittle speaks around 49ersQB circumstance
NsdSdsf 23.11.2021 9:27
Kyrie 6 EP Black Red BQ4631-002
nike9595 2.11.2021 3:33
Yankees' DJ LeMahieu Scratched From Starting Lineu
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:44
Fernando Tatis Jr. Can take Trevor Bauer Deep, Tau
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Newbie Mekhi Becton Is made up of Presently Stated
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Barcelona's Griezmann Fixed in the direction of be
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:42
Vrabel 'Absolutely Enthusiastic' toward Insert Jon
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Jaguars Fixed In the direction of Generate toward
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Ja'Marr Chase Functions With Previous All-Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Peyton Manning Clears the Air upon How he Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:37
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Toύρτα, η ομορφιά της αγκινάρας

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Κυριακή, 10 Οκτώβριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 6 χρήστες ψήφισαν
κανένας
Περιγραφή Μια υπέροχη τούρτα πορτοκάλι που μοιάζει με την τούρτα Ζάχερ. Εδώ φτιαγμένη σε σχήμα αγκινάρας!
Συστατικά
  • 300 γρ κουβερτούρα όχι πολύ πικρή
  • 180 γρ βούτυρο
  • 8 μικρά ή μέτρια αυγά χωρισμένα
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 1 βανίλια μαύρη τα σποράκια της
  • 1 / 2 κουταλάκι τριμμένη κανέλλα
  • 50 γρ αλεσμένα αμύγδαλα
  • 100 γρ αλεύρι
  • αλάτι
  • 125 γρ κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ μέλι
  • 8 Κουταλιές λικέρ πορτοκάλι
  • 350 γρ μαρμελάδα βερίκοκο
  • 150 γρ μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 1 κάλυμμα από αμυγδαλοπαστα
Οδηγίες

  1. Τρίβουμε 150 γρ κουβερτούρα και τη λειώνουμε με 150 γρ βούτυρο.
  2. Χτυπάμε 10 λεπτά τους κρόκους με 50 γρ ζάχαρη, τη βανίλια και την κανέλα να γίνουν πηχτή κρέμα .. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, το κοσκινισμένο αλεύρι και το μείγμα βουτύρου-κουβερτούρας.
  3. Τα ασπράδια τα χτυπάμε με μια πρέζα αλάτι σε πηχτή μαρέγκα, ταυτόχρονα αφήνουμε να πέφτει 150 γρ ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να διαλυθεί ...
  4. Τα αναμιγνύουμε στο μείγμα των κρόκων. σε μια φόρμα με στεφάνι 26 εκατοστών Βάζουμε στον πάτο μια λαδόκολλα. Ρίχνουμε όλο το μείγμα και Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε 175 βαθμούς στη δεύτερη σχάρα, υπολογίζοντας από την κάτω η (με αέρα σε 150 βαθμούς) για 50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει στη φόρμα.
  5. Για το γλασο τρίβουμε 150 γρ κουβερτούρα. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τα 30 γρ βούτυρο και μέλι μέχρι να αρχίσει να βράσει. Τραβάμε από τη φωτιά και λειώνουμε μέσα σ αυτό την κουβερτούρα.
  6. Με ένα πριονωτό μαχαίρι κόβουμε το παντεσπάνι οριζόντια, ώστε να έχουμε 4 φέτες ύψους ίδιου. Αλείφουμε το καθένα με 2 Κουταλιές λικέρ.
  7. Ζεσταίνουμε καλά τις δυο μαρμελάδες, και τις περνάμε σουρωτήρι από. Αλείφουμε με το 1 / 5 του μείγματος των δυο μαρμελάδων καθένα από τα 3 παντεσπάνια και τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο. Πάνω στο τέταρτο βάζουμε τα υπόλοιπα 2 / 5 της μαρμελάδας και αλείφουμε το γλυκό γύρω γύρω.
  8. Ξετυλίγουμε πάνω από την τούρτα το κάλυμμα αμυγδαλοπαστα και το πιέζουμε καλά, κόβουμε τις άκρες που περισσεύουν
  9. Χύνουμε το γράσο πάνω στην τούρτα, και κρατάμε λοξά γύρω γύρω για να το μοιράσουμε με κυκλικές κινήσεις ομοιόμορφα. Αφήνουμε να στερεοποιηθεί.
  10. Την τούρτα την γαρνίρετε αν επιθυμείτε με κομματάκια σοκολάτας.
Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ δεν έβαλα από πάνω το γλασο σοκολάτας, αλλά την στόλισα με την αμυγδαλοπαστα σε σχέδιο αγκινάρας.

Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Σάββατο, 16 Οκτώβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μπράβο Bianka με τις δημιουργίες σου!!
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 16 Οκτώβριος 2010
Άλλη μια υπέροχη τούρτα μας έδειξες, Βιανκα!!!!
Σχόλιο από iwannitsa , Σάββατο, 16 Οκτώβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Κοριτσακι μου...δεν παιζεσαι πια!!!!
Σχόλιο από hrisag , Σάββατο, 16 Οκτώβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τι να πω εγω,τα ειπαν ολα τα κοριτσια,χιλια μπραβο εχεις!!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Σάββατο, 16 Οκτώβριος 2010
Πρωτότυπη η εξωτεριή εμφάνιση της τούρτας αυτής!ασυνήθιστη και ενδιαφέρουσα!σίγουρα , απο τα υλικά της και τον τρόπο παρασκευής,είναι και καλής γεύσης!
Σχόλιο από sofouleli , Δευτέρα, 18 Οκτώβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Mπιάνκα μου τέλεια !!!!!!!!!!!!!
Με σένα δίπλα δεν θα φοβόμουν ν ανοιξω και ζαχαροπολαστείο τελικά.
Μεταφορά στην κορυφή