Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 12:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 7:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 17:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 12:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 12:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 17:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 17:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 17:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3774-koklianasken.jpg
Κωκ σε παραλλαγή



Το Ψωμάκι της μαϊμούς και νηστίσιμο

recipe image
Προστέθηκε απόΝει, Δευτέρα, 16 Μάρτιος 2015
none
Περιγραφή

Η νηστίσιμη εκδοχή του γλυκού αυτού. Άλλαξα το γάλα με νερό και αντί για βούτυρο έβαλα λάδι. Το αυγό το αφαίρεσα τελείως.

Συστατικά

Η κανονική συνταγή του ψωμιού της μαϊμούς

  • 1και 1/2 κ σ Μαγια ξερή ,
  • 1/2 κούπα νερό ,
  • 1 κούπα γάλα ,
  • 1/4 κούπας βουτυρο ,
  • 1/2 κούπα ζαχαρη ,
  • 4-5 κούπες αλεύρι ,
  • 1 κ. γλ. αλατι ,
  • 1 αυγό

Γέμιση

  • 1/2 κούπα βουτυρο,
  • 1/2 κούπα ζαχαρη καστανή η άσπρη ,
  • 1/2 κούπα σταφίδες μαύρες ,(μπορούμε κ καρύδια χοντροκοπανισμένα)
Οδηγίες
  1. Ζεσταίνουμε νερό , γάλα και βουτυρο μεχρι 40 β. Ανακατεύουμε Μαγια , αλατι, ζαχαρη και 4 κούπες αλεύρι.
  2. Ρίξε τα υγρά υλικά και ζυμώστε η με γάντζο η με τα χερια , προσθέτουμε όσο αλεύρι χρεαστει για να γίνει μια ζύμη που να μην κολλάει στα δάχτυλα, ζημώνεις 8-10'
  3. Αφηνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί περίπου 30', μετα τα κόβουμε σε μικρά μπαλάκια σε μέγεθος μικρού αυγού . Ανακατεύουμε τη γέμιση ,βουτυρο , ζαχαρη , κ σταφίδες .
  4. Στρώνουμε μια στρώση ζύμη, απο πανω περιχύνεις λίγη από τη γέμιση, ξανα δεύτερη στρώση, παλι τη γέμιση μεχρι να τελειώσει ζύμη κ γέμιση.
  5. Καλυψτε τη φόρμα με μεμβράνη κ αφήστε για 40'να φουσκώσει .
  6. Ψήνουμε στους 180 β. για 40-50 λεπτά .

Λίγα μυστικά ακόμα

Αφηνουμε να κρυωσει κ τα κόβουμε σε μπαλάκια.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή