Το κέικ της αποτυχίας
Αν κάποιο Κέικ σας βγει ασχημομούρικο ή σας άρπαξε, ενώ μιλάγατε στο τηλέφωνο, η λύση είναι αυτή η συνταγή
- Ένα οποιοδήποτε κεικ .
Για την κρέμα
- 1 κουταλιά της σούπας κοφτή ζελατίνα σε σκόνη
- 2 κουταλιές της σούπας νερό κρύο
- 1 ½ φλυτζ. τσαγιού γαλα
- ½ φλυτζ. ζάχαρη
- 3 κροκαδια αυγών
- λιγη βανίλια
- 300 γρμ κρέμα σαντιγί
- Προαιρετικά 50 γρμ σοκολάτα
- Καλό είναι το κεικ να το εχετε φτιάξει, ή κάψει την προηγούμενη μέρα.
- Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε μια φετα οριζοντίως .
- Κατόπιν με μαχαίρι και κουταλάκι αδειάζετε την ψίχα και αφήνετε ένα τοίχωμα ως 1 ½ εκατοστό .
Ετοιμάζετε την κρέμα .
- Διαλύετε τη ζελατίνα με το κρύο νερό .
- Ζεσταίνετε το γάλα και προσθέτετε τη ζελατίνα ,τη ζάχαρη και τα κροκαδια των αυγών .
- Βράζετε την κρέμα αυτή σε μπαιν μαρι, ενώ την ανακατεύετε συνεχώς ,επι 6 περιπου λεπτα .Την αφήνετε να κρυώσει .
- Οταν κρυώσει προσθέστε ένα φλιτζάνι από την ψίχα που βγάλατε από το κεικι ,αφου το κόψετε σε μικρα κομματάκια .
- Προσθέστε επίσης 2/3 από την σαντιγί και το ανακατεύετε ελαφρά ..
- Γεμίζετε το κεικ, βάζετε επάνω το καπάκι του και το γαρνίρετε με την υπόλοιπη κρέμα σαντιγί .
- Τρίβετε επάνω λιγη σοκολάτα γάλακτος .
- Αφήστε το κέικ μερικές ώρες στο ψυγείο και μετά το κόβετε .
- Η κρέμα που σας πρότεινα είναι η γνωστή Ισπανική κρέμα ζαχαροπλαστικής .Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε 50 γρμ σοκολάτα στο τελευταίο σταδιο της παρασκευής της .
- Ξηρούς καρπούς κοντιτα ,ανάλογα τα γούστα σας .
- Η υφή του γλυκού, όταν το κόψετε, είναι ακριβώς σαν της τούρτας ..
Έτριψα λοιπόν το κέικ στο μούλτι.
Επλασα μικρά μπαλάκια , σχεδόν μπουκίτσες , τα πέρασα απο τριμένο μπισκότο. Έφτιάξα μια γκρέμα γκανάζ ... και τελικά προέκυψε ενα νόστημο ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ! :)