Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Ταχινόπιτα

recipe image
Προστέθηκε απόtzeni.masterchef, Πέμπτη, 04 Απρίλιος 2013
none
Περιγραφή

Νηστίσιμο πεντανόστιμο κέικ με ταχίνι.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  •    300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
  •    300 γρ σιμιγδάλι ψιλό.
  •    300 γρ ταχίνι
  •    550 γρ ζάχαρη.
  •    2 κουταλάκια του γλυκού σόδα.
  •    Μισό κουταλάκι κανέλα.
  •  5-6 γαρύφαλλα κοπανισμένα η μισό κουταλάκι τριμμένο γαρύφαλλο.
  •    3/4 κούπας σταφίδες μαύρες και ξανθές μαζί.
  •    1/2 κούπα αμύγδαλα (ασπρισμένα) και καρύδια κοπανισμένα.
  •    Ξύσμα από ένα λεμόνι.
  •    Ξύσμα από ένα πορτοκάλι.
  •    Χυμό από ένα πορτοκάλι.
  •    Χυμό από μισό λεμόνι.
  •    1/2 ποτηράκι κρασιού κονιάκ.
  •    3 ποτήρια νερού νερό .
Οδηγίες
  1. Δουλεύουμε το ταχίνι με μια κουτάλα για λίγο, και προσθέτουμε την ζάχαρη, το αλεύρι κοσκινισμένο, το σιμιγδάλι , τους χυμούς το ξύσμα ,και λίγο-λίγο δυόμισι ποτήρια νερό, πάντα ανακατεύοντας καλά.
  2. Προσθέτουμε τις σταφίδες αλευρωμένες, τα μυρωδικά και το κονιάκ μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα.
  3. Τελευταία προσθέτουμε τα καρύδια και τα αμύγδαλα.
  4. Αν το μείγμα μας είναι λίγο πιο αραιό από του κέικ δεν θα προσθέσουμε άλλο νερό, διαφορετικά θα ρίξουμε και το άλλο μισό ποτήρι.
  5. Αλείφουμε ένα ταψί 36 Νο με ταχίνι και πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι.Ρίχνουμε το μείγμα και το ισιώνουμε με ένα κουτάλι.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 με αντιστάσεις για μια ώρα και ένα τέταρτο περίπου, ανάλογα τον φούρνο.
Λίγα μυστικά ακόμα

Για να γίνει αφράτη η ταχινόπιτα το μείγμα πρέπει να είναι λίγο πιο αραιό από του κέικ. Κάποιες φορές δεν παίρνει τρία ποτήρια νερό αλλά δυόμισυ εξαρτάται από το αλεύρι , καιπόσο ζουμερό μπορεί να είναι το πορτοκάλι η το λεμόνι.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή