Τάρτα φρούτων με επικάλυψη αμυγδάλου
- 100 γραμμάρια αλεύρι
- 60 γρ αμύγδαλα αλεσμενα
- 1 αυγό
- 1 πρεζα αλάτι
- 60 γρ ζάχαρη
- 130 βούτυρο
- 1 Βάζο κεράσια
- Δαμάσκηνα φρέσκα
- 1 κουταλια ζάχαρη
- Για την κρέμα:
- 200 γρ γάλα
- 1 φακελάκι βανίλια αραβοσίτου
- 2 κουταλιές ζάχαρη
- Για επικάλυψη:
- 50 γρ βούτυρο
- 75 ζάχαρη
- 1 κουτάλι μέλι
- 50 γρ κρέμα γάλακτος
- 70 γραμμάρια αμύγδαλα
- Για την ζύμη: Ανακατεύω ολα τα υλικά και βάζω τη ζύμη για μια ώρα στο ψυγείο.
- Βάζω τα κεράσια σε ένα σουροτυρι να στραγγισουν.
- Εν το μεταξύ φτιάχνω την κρέμα βανίλια ( βάζω όλα τα υλικά για την κρέμα και τη βράζω να δέσει) και ανακατεύω στην συνέχεια να μην κάνει κρουστά από πάνω.
- Ανάβω τον φούρνο στο 180 αέρας. Σε μια 25νταρα φόρμα βάζω τη ζύμη,(δεν θα χρειαστεί να βουτυρωσουμε, η ζύμη έχει πολύ βούτυρο) θα κολλάει πολύ,και βάζω λίγο λίγο το αλεύρι και το απλώνω απαλά με το χέρι να πάει στα πλάγια μέχρι να ανέβει στα πλάγια .
- Βάζω την κρέμα πάνω στην ζύμη και τα δαμάσκηνα ή κεράσια ότι φρούτα θέλω,και πασπαλιζω με λιγη ζάχαρη ή κανέλα.(όποιος θέλει)
- Το βάζω στον φούρνο για 45 λεπτά. Στα 30 λεπτά φτιάχνω τα αμύγδαλα (Επικάλυψη)
- Ζεστάνω το βούτυρο, με το μέλι, τη ζάχαρη,την κρέμα γάλακτος και αφήνω να βράσει για 5 λεπτά και βάζω τα αμύγδαλα και τα ανακατεύω. Τα τοποθετώ με ένα κουταλάκι πάνω στο γλυκό και βάζω πάλι στον φούρνο για 15-20 λεπτά.
- Θέλει προσοχή εξαρτάται από το φούρνο μας αν δεν είναι ακόμα έτοιμο καλύτερά να το σκεπασετε με λαδόκολλα, και μένα μου χρειάστηκε παραπάνω ψήσιμο.
Αλλά τα δαμάσκηνα μου ήταν κατεψυγμένα και έβγαλαν πολύ ζουμακι