Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 12:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 7:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 17:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 12:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 12:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 17:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 17:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 17:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Τανωμένος σορβάς ο ποντιακός

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Τετάρτη, 07 Δεκέμβριος 2016
none
Περιγραφή

Μια ποντιακή σούπα με παραδοσιακά υλικά!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Άλλες κατηγορίες
  • 9 ποτήρια ζεστό νερό,
  • 3/4 φλιτζανιού κορκότο.
  • 400 γραμμάρια πασκιτάν,
  • 3 κουταλιές σούπας βούτυρο φρέσκο,
  • αλάτι,
  • δυόσμο ξερό η φρέσκο1/2 ματσάκι.
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
Οδηγίες
  1. Ρίχνουμε στο βραστό νερό το κορκότο με αλάτι ,το ανακατεύουμε και το σιγοβράζουμε.
  2. Όταν βράσει καλά το κορκότο το αφήνουμε λίγο να χλιαρίνει και παίρνουμε με μεγάλη κουτάλα ζουμί το βάζουμε στο σκεύος με το πασκιτάν και το αραίωνουμε μαυτό τον τρόπο ,βάζουμε 3-4 κουτάλεςσυνολικά ,μετά ρίχνουμε το αραιωμένο πασκιτάν στο βρασμένο κορκότο και ανακατεύουμε καλά.
  3. Βάζουμε σε τηγανάκι το βούτυρο να λιώσει προσθέτουμε το κρεμμύδι και το γυρίζουμε καλά να μαραθεί,(όχι να καεί)
  4. Προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας ξερό δυόσμο ανακατεύουμε καλά,προσθέτουμε αυτό το μείγμα στην σούπα μας ,ανακατεύουμε και είναι έτοιμη.
Λίγα μυστικά ακόμα

Μια παραδοσιακή ποντιακή συνταγή ,πεντανόστιμη.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή