Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Τα σκαλτσούνια της Ζωζώς

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Πέμπτη, 05 Δεκέμβριος 2013
none
Περιγραφή

Νόστιμα ,νηστίσιμα ,τραγανά!

Συστατικά
  • 300 γραμμάρια μαρμελάδα,
  • 200 γραμμάρια καρύδι χοντροκοπανισμένο.
  • 4 κουταλιές ζάχαρη.
  • Κανέλα σκόνη ,
  • γαρύφαλλο σκόνη.
  • Αλεύρι περίπου 1 κιλό.
  • 1 μπαίκιν,
  • 2 κούπες ηλιέλαιο.
  • 1 κούπα χυμό πορτοκαλιών.
  • Ζάχαρη άχνη.
Οδηγίες
  1. Ανακατεύουμε την μαρμελάδα με το καρύδι, το γαρύφαλλο και την κανέλα.
  2. Ανακατεύουμε το λάδι με τον χυμό πορτοκαλιού, την ζάχαρη(4 κουταλιές) και προσθέτουμε το μπείκιν . Στην συνέχεια ρίχνουμε αλεύρι σιγά-σιγά μέχρι να έχουμε μια μαλακιά εύπλαστη ζύμη.
  3. Παίρνουμε κομμάτια της ζύμης και τα ανοίγουμε σαν πιτάκια. Βάζουμε μέσα μια κουταλιά του γλυκού μείγμα καρυδιών και τα κλείνουμε σαν μισοφέγγαρα.
  4. Τα αραδιάζουμε σε λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου μισή ώρα ,η έως ότου ροδίσουν.
  5. Ζεστά τα κουκουλώνουμε με μπόλικη άχνη ζάχαρη και τα πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή