Τα πιο γρήγορα ψωμάκια του κόσμου
- 42 γρ . μαγιά σε κύβο
- 1 κ.σ. μέλι
- 600 ml νερό
- 1 κ.σ. αλάτι
- 1 κιλό αλεύρι
- Βάζουμε το αλεύρι στην λεκάνη του μίξερ
- Ανακατεύουμε την μαγιά με το μέλι
- Προσθέτουμε το νερό και το αλάτι και τα ρίχνουμε σιγά - σιγά στο αλεύρι ανακατεύοντας
- Όταν γίνει μια ζύμη , πλάθουμε ψωμάκια
- Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα , τα βάζουμε στον κρύο φούρνο και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά

ΤΙPS
- Mποροούμε να βάλουμε και 550 γρ νερό , αν θελουμε τα ψωμακια μας να γινουν ωραια και ξηροψημενα .
- Ανακατευουμε λιγο νερο με ελαιολαδο και με ενα πινελο τα αλείβουμε πριν τα ψησουμε
- Μπορουμε τα ψωμακια να τα ψησουμε για μονο 20 λεπτα , να τα βαλουμε στην καταψυξη και οταν τα χριαστουμε , να τα αφησουμε για 10 λεπτα εξω . Μετα να τα βρεξουμε λιγο με νερο να τα βαλουμε στον φουρνο στους 200 και τα ψήσουμε για 10 λεπτα .
Μακάρι να το δουν πολλοί αρχάριοι της κουζινας και να απομυθοποιηθεί ,οτι ειναι ακατόρθωτο να ζυμώνεις υγιεινο ψωμι .Μια φορα την εβδομαδα να φτιαχνεις και να αποθηκευεις στην καταψυξη αρκει ,για να μην ξεπεφτεις στα πλαστικα ψωμια του εμποριου , τιγκα στο συντηρητικο
το ιδιο γινεται και αν
ανακατεψουμε ζαχαρη με μαγια
Εγω οταν χρησιμοποιώ ξηρή μαγιά την ανακατεύω με το αλεύρι ,στο λακουβακι που κάνω στη μέση ρίχνω την ζάχαρη ,το αλάτι, το λάδι το νερό .
Οταν χρησιμοποιώ νωπή κάνω το αντίθετο ,ανακατεύω, ζάχαρη, αλάτι με το αλεύρι και την νωπή μαγιά στο λακουβακι,σε καμιά περίπτωση δεν έρχεται σε επαφή η μαγιά με τη ζάχαρη πριν το ζύμωμα .
Δεν πρέπει να έρθουν σε επαφή οταν είναι στεγνά αυτα τα δυο συστατικά .
Στη συνταγη της Μπιανκας εχουμε μαγια σε νωπη μορφη αραιωμενη με μελι .
ερωτηση
ναι να ειναινα ειναι χλιαρο παρα πολυ χλιαρο

ευχαριστω και για την φωτο Ηλιαννα και μαμα
αν θελουμε τα ψωμακια μας να γινουν ωραια και ξυροψυμενα
ανακατευουμε λιγο νερο με ελαιολαδο και με ενα πηνελο τα αληβουμε πριν τα ψησουμε
μπορουμε τα ψωμακια να τα ψησουμε για μονο 20 λεπτα να τα βαλουμε στην καταψυξη και οταν τα χριαστουμε να τα αφησουμε για 10 λεπτα εξω και μετα να τα βρεξουμε λιγο με νερο να τα βαλουμε στον φουρνο στους 200 και τα ψυνουμε για 10 λεπτα
μπορουμε να κανουμε και στενομακρα ψωμια η ενα ψωμι








