Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Τα πιο γρήγορα ψωμάκια του κόσμου

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Σάββατο, 08 Αύγουστος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 19 χρήστες ψήφισαν
Συστατικά
  • 42 γρ . μαγιά σε κύβο
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 600 ml νερό
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1 κιλό αλεύρι
Οδηγίες
  1. Βάζουμε το αλεύρι στην λεκάνη του μίξερ
  2. Ανακατεύουμε την μαγιά με το μέλι
  3. Προσθέτουμε το νερό και το αλάτι και τα ρίχνουμε σιγά - σιγά στο αλεύρι ανακατεύοντας
  4. Όταν γίνει μια ζύμη , πλάθουμε ψωμάκια
  5. Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα , τα βάζουμε στον κρύο φούρνο και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά
Μπορούμε να κανουμε και στενομακρα ψωμιά η ενα ψωμί .
  • Mοιράζουμε την ζύμη στα δυο και φτιάχνουμε δυο ψωμιά .
  • Ανακατεουουμε λίγο νερό και λιγο λάδι , τα βρέχουμε , πασπαλίζουμε , αν θέλουμε με λίγο αλεύρι η σπόρους .
  • Τα βάζουμε και τα δυο στο ταψί στον φούρνο κατευθείαν και τα ψήνουμε στην ίδια θερμοκρασία για 30-40 λεπτά , ίσως και 5 λεπτά περισσότερο
  • Λίγα μυστικά ακόμα
    Την ζύμη μπορούμε να την μεταχειριστούμε και για πίτσα . Είναι για 2 ταψιά

    ΤΙPS

    • Mποροούμε να βάλουμε και 550 γρ νερό , αν θελουμε τα ψωμακια μας να γινουν ωραια και ξηροψημενα .
    • Ανακατευουμε λιγο νερο με ελαιολαδο και με ενα πινελο τα αλείβουμε πριν τα ψησουμε
    • Μπορουμε τα ψωμακια να τα ψησουμε για μονο 20 λεπτα , να τα βαλουμε στην καταψυξη και οταν τα χριαστουμε , να τα αφησουμε για 10 λεπτα εξω . Μετα να τα βρεξουμε λιγο με νερο να τα βαλουμε στον φουρνο στους 200 και τα ψήσουμε για 10 λεπτα .

     

    Σχόλια
    Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 09 Αύγουστος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
    Τη μαγιά τη διαλύουμε πρώτα σε νερό, Bianka;
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑ , Κυριακή, 09 Αύγουστος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
    Αυτο ειναι το πραγματικό ψωμί..Μπιανκα .
    Μακάρι να το δουν πολλοί αρχάριοι της κουζινας και να απομυθοποιηθεί ,οτι ειναι ακατόρθωτο να ζυμώνεις υγιεινο ψωμι .Μια φορα την εβδομαδα να φτιαχνεις και να αποθηκευεις στην καταψυξη αρκει ,για να μην ξεπεφτεις στα πλαστικα ψωμια του εμποριου , τιγκα στο συντηρητικο
    Σχόλιο από Bianka , Κυριακή, 09 Αύγουστος 2009
    την μαγια την διαλυουμε πρωτα με το μελι,οχι με το νερο
    Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 09 Αύγουστος 2009
    Αυτό το διάβασα, αλλά δεν κατάλαβα πως μπορεί να διαλυθεί αυτού του είδους η μαγιά στο μέλι που είναι παχύρευστο.
    Σχόλιο από Bianka , Κυριακή, 09 Αύγουστος 2009
    αν ανακατεψουμε μελι με μαγια φρεσκια διαλιεται και γινεται ρευστη σαν νερο
    το ιδιο γινεται και αν
    ανακατεψουμε ζαχαρη με μαγια
    Σχόλιο από bhsaria58 , Δευτέρα, 10 Αύγουστος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
    Οντως πανεύκολη συνταγή ψωμιού θα δοκιμαστεί το συντομότερο!!!!
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑ , Δευτέρα, 10 Αύγουστος 2009

    Εγω οταν χρησιμοποιώ ξηρή μαγιά την ανακατεύω με το αλεύρι ,στο λακουβακι που κάνω στη μέση ρίχνω την ζάχαρη ,το αλάτι, το λάδι το νερό .
    Οταν χρησιμοποιώ νωπή κάνω το αντίθετο ,ανακατεύω, ζάχαρη, αλάτι με το αλεύρι και την νωπή μαγιά στο λακουβακι,σε καμιά περίπτωση δεν έρχεται σε επαφή η μαγιά με τη ζάχαρη πριν το ζύμωμα .
    Δεν πρέπει να έρθουν σε επαφή οταν είναι στεγνά αυτα τα δυο συστατικά .
    Στη συνταγη της Μπιανκας εχουμε μαγια σε νωπη μορφη αραιωμενη με μελι .
    Σχόλιο από mamakoulina , Πέμπτη, 13 Αύγουστος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
    Bianka ήθελα να σε ρωτήσω,το νερό χλιαρό όπως συνήθως;
    Σχόλιο από Bianka , Παρασκευή, 14 Αύγουστος 2009
    α συγνωμη mamakoulina δεν ειχα δη την
    ερωτηση
    ναι να ειναινα ειναι χλιαρο παρα πολυ χλιαρο
    Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 22 Αύγουστος 2009
    Το αλεύρι είναι για όλες τις χρήσεις;
    Σχόλιο από Bianka , Σάββατο, 22 Αύγουστος 2009
    ναι Ηλιαννα μου
    Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 29 Αύγουστος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
    Ότι πιο όμορφο, νόστιμο και γρήγορο μπορείτε να φανταστείτε!!!Εσείς να τα αλευρώσετε λέει η Bianka πριν τα φουρνίσετε!!Ακριβέστατη η συνταγή!

    Σχόλιο από Αλεξάνδρα , Σάββατο, 29 Αύγουστος 2009
    Δεν περιμένου δηλαδη καθόλου να φουσκώσουν;Αχ τι φωτιες μου ανάψατε,αχ τι φωτιές....
    Σχόλιο από mamakoulina , Σάββατο, 29 Αύγουστος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
    Βάζω 5 στη νιοστή για τα ψωμάκια της Bianka.'Ευγε !!!!!!!!
    Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 30 Αύγουστος 2009
    Η φωτογραφία είναι από τη mamakoulina.
    Image Hosted by ImageShack.us
    Σχόλιο από Bianka , Κυριακή, 30 Αύγουστος 2009
    Μπραβο Μαμα,σου εγιναν ωραια εγω τα κοβω απο πανω με ενα μαχαιρι με τα τσικ τσακ απο πανω,διαυτο φαινοντε ετσι
    ευχαριστω και για την φωτο Ηλιαννα και μαμα
    Σχόλιο από mamakoulina , Κυριακή, 30 Αύγουστος 2009
    Ηilliana μου σ'ευχαριστώ πολύ που έβαλες τη φωτογραφία.
    Σχόλιο από Αλεξάνδρα , Κυριακή, 30 Αύγουστος 2009
    Καλά ΤΕΛΕΙΑ!!!! Μπράβο Βιάνκα η συνταγή σου δεν παίζεται....
    Σχόλιο από Αλεξάνδρα , Δευτέρα, 31 Αύγουστος 2009
    Επανέρχομαι για να προσθέσω την εμπειρία απο τη δοκιμή του συγκεκριμένου ζυμαριού και ως βάση πίτσας,ΤΈΛΕΙΑ!!!!Ο άντρας μου και η κόρη μου ,είπαν οτι είναι η ωραιότερη πίτσα που έχουν φάει.Σ'ευχαριστούμε πολύ Βιάνκα για τα νόστιμα πράγματα που μας μαθαίνεις!!!!
    Σχόλιο από Bianka , Σάββατο, 05 Σεπτέμβριος 2009
    μπορουμε να βαλουμε και 550 γρ νερο


    αν θελουμε τα ψωμακια μας να γινουν ωραια και ξυροψυμενα
    ανακατευουμε λιγο νερο με ελαιολαδο και με ενα πηνελο τα αληβουμε πριν τα ψησουμε

    μπορουμε τα ψωμακια να τα ψησουμε για μονο 20 λεπτα να τα βαλουμε στην καταψυξη και οταν τα χριαστουμε να τα αφησουμε για 10 λεπτα εξω και μετα να τα βρεξουμε λιγο με νερο να τα βαλουμε στον φουρνο στους 200 και τα ψυνουμε για 10 λεπτα

    μπορουμε να κανουμε και στενομακρα ψωμια η ενα ψωμι
    Μεταφορά στην κορυφή