Τα κεφτεδάκια της γιαγιάς μου
Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
- 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξυσμένο ή πολτοποιημένο στο μούλτι
- 1 ντομάτα μεγάλη ώριμη ξυσμένη
- ψωμί μπαγιάτικο ή 2 φέτες του τοστ στο μούλτι
- (όχι βρεγμένο γιατί θα πιεί τα υγρά από την ντομάτα μετά στη ζύμη)
- λίγο ψιλοκομμένο άνηθο
- λίγο δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο (έβαλα 6 φυλλαράκια)
- αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες

- Βάζουμε τον κιμά μας σε μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε και βάζουμε τη ζύμη μας στο ψυγείο για κανένα μισάωρο να ενωθούν οι μυρωδιές.
- Πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας σε μπαλίτσες και τις περνάμε από το αλεύρι.
- Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μας σε βαθύ τηγάνι.
- Αλλάζουμε τηγάνι και λάδι όταν δούμε το λάδι μας να έχει μαυρίσει, έτσι ώστε να μην μαυρίσουν τα κεφτεδάκια
- Σερβίρουμε με ρύζι
Σχόλια
Διαχρονική αξία τα κεφτεδάκια μας τα ελληνικά! Εγώ βάζω από αρωματικά μπόλικο δυόσμο και τα ζυμώνω πολύ καλά και αρκετή ώρα.
Λατρεμένο ορεκτικό τα κεφτεδάκια και συνδυασμένο με ευχάριστες στιγμές, αφού δε λείπει ποτέ από τα τραπέζια μας εδώ και χρόνια.
Κεφτεδάκια αγαπημένα, σταθερή αξία στο διαιτολόγιό μας!! Άνιθο δεν βάζω, την επόμενη θα το δοκιμάσω Ροδάνθη!
Αγαπημενο πιατο και μαλιστα με μπολικο δυοσμο ειναι σκετη λιχουδια!