Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Plasmolifting Σωλήνες PRP
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:09
With Fournette Back again, How Massive of a Will
Rickey 16.8.2021 6:35
What Are The Saints Strongest Employment Likely In
Rickey 16.8.2021 6:35
Vrabel Ranks Amongst Belichick's Most straightforw
Rickey 16.8.2021 6:34
Kansas Metropolis Chiefs Exchange for Baltimore
Rickey 16.8.2021 6:33
2022 WR Kevin Thomas Announces Greatest 5
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Keep an eye on with Bengals O
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Observe with Bengals OTAs Loo
Rickey 16.8.2021 6:31
Who is Highest Possibly toward Incorporate a Break
Rickey 16.8.2021 6:30
Costs Dion Dawkins towards To start with Qualified
Rickey 16.8.2021 6:29
Απ:NFL reinstates Cowboys Aldon Smith, who las...
jiuer7845 7.8.2021 13:08
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
jiuer7845 7.8.2021 13:08
Απ:Μπισκότα πραλίνας
jiuer7845 7.8.2021 13:06
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
jiuer7845 7.8.2021 13:01
Re: Как создать новую тему в crpsc.org.br ??
jiuer7845 7.8.2021 13:01
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

979-979-p1040061.jpg
Ρέγγα Σαλάτα



Συμπυκνωμένος σπιτικός ζωμός κρέατος

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Παρασκευή, 29 Μάρτιος 2013
none
Περιγραφή

Φτιάχνουμε Φον σκούρο  τη Βασική συνταγή.

Συστατικά
  •     2 κιλά βοδινό κρέας ή οστά , ή  κρεας και οστά από πουλερικά
  •     Λάδι για το τηγάνισμα
  •     5 σκελίδες σκόρδο
  •     3 κρεμμύδια
  •     3 μεγάλο καρότα
  •     100 g σέλινο
  •     2 κουταλιές της σούπας πάστα ντομάτας
  •     1 λίτρο κόκκινο κρασί
  •     3 λίτρα νερού
  •       πιπέρι
  •     2 φύλλα δάφνης
  •     2 γαρίφαλα
  •     2 κλωναράκια θυμάρι
  •     4 σποράκια μπαχάρι
  •       Αλάτι
Οδηγίες
  1. Πλενουμε τα Κοκκαλα, το κρέας το κοβουμε σε μέγεθος καρυδιού σε κομμάτια.
  2.  Βάζουμε λιγο λαδι στην κατσαρολα μας και τα καβουρντιζουμε σιγα σιγα για (περίπου 2 ώρες), αν δεν εχουμε μεγαλη κατσαρολα τα α αλείφουμε με λάδι και τα βαζουμε σε ενα ταψι και τα ψήνουμε στο φουρνο (περίπου 2 ώρες).
  3. Στη συνέχεια, κόψτε τα λαχανικά σε μέγεθος καρυδιού και τα προσθέσετε και αυτα στη κατσαρολα  η στο ταψι,  τα αφηνουμε και αυτα να τσιγαριστουν πολυ καλα τουλαχιστον για 30 λεπτά.
  4. Μετα τα ριχνουμε ολα μαζι απο το ταψι στην κατσαρολα,    βαζουμε την πάστα ντομάτας και αφηνουμε να τσιγαριστη και αυτη πολυ καλα.  Σβήνουμε με κόκκινο κρασί και τα αφήνουμε να παρουν μια βραση
  5. Προσθέτουμε  το νερό και αφήνουμε να παρουν μια βραση, προσθέστε τα μπαχαρικά και μαγειρέψτε σκαπασμενο με το καπάκι της κατσαρολας,    βραζουμε  τουλαχιστον για 3 ωρες, αν βγάλει αφρο το ξαφρίζουμε,    κατα στο τέλος σιγοβράζουμε χωρίς καπάκι
  6. Όταν Τα οστά και κρέας ειναι βρασμένα καλά, περάστε το ζωμό μέσα από ένα χοντρό τρυπητό,    τα λαχανικα δεν τα χρειαζομαστε πια.
  7.  Ξαναβραζουμε τη σάλτσα μεχρι να μειωθεί στα μισα, δηλαδη αν ειναι 2 λιτρα να έρθει στο ένα λίτρο.
  8.  Περνάμε το ζωμο από ένα λεπτό σουρωτήρι η γαζα και το ρίχνουμε καυτο στο βάζο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγη αυτη Κάνει περίπου 1 λίτρο για 1 1/2 λίτρα.
Το Φον κραταει στο ψυγείο για περίπου τρεις μήνες (κλειστο ) και  κατεψυγμένο τουλάχιστον έξι μήνες.
Εγω το εβαλα και σε παγουθηκες και οταν χρειαστω παίρνω κομματια αυτα που θελω
 Η  σάλτσα στο ψυγείο, ειναι πηχτή και τρεμουλιαστη σαν ζελες αλλά διαλύεται, πάλι οταν την ριξουμε σε καυτο τηγάνι  η την ζεστανουμε
Η σκούρα σάλτσα Φον είναι η τέλεια σάλτσα για το κρέας
 Η συνταγη από εδώ

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή