Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1387-karudopita afroditi.jpg
Καρυδόπιτα



Συκώτι μοσχαρίσιο ψητό

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Τρίτη, 13 Μάρτιος 2018
none
Περιγραφή

Μαριναρισμένο σε γάλα που εξουδετερώνει πολύ την έντονη μυρωδιά του.Με πάπρικα ,ρίγανη και λεμόνι γίνεται πολύ νόστιμο !

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
3-4 άτομα
  • ½ κιλό συκώτι μοσχαρίσιο σε φέτες
  • ½ λίτρο γάλα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • πάπρικα
  • ρίγανη
  • χυμός από 1-2 λεμόνια.
Οδηγίες
  1. Σε βαθύ μπολ βάζουμε το συκώτι με γάλα και το αφήνουμε μια ώρα στο ψυγείο καλά σκεπασμένο.
  2. Στραγγίζουμε το συκώτι, το σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας , το αφήνουμε να στεγνώσει για λίγα λεπτά.
  3. Αλατοπιπερώνουμε καλά κάθε πλευρά ,πασπαλίζουμε με πάπρικα πολύ καλά τις φέτες ,ρίχνουμε την ρίγανη .
  4. Ρίχνουμε σε ταψάκι το λάδι ,τοποθετούμε το συκώτι και
  5. ψήνουμε στο γκριλ για 15 λεπτά γυρίζοντάς το μια δυο φορές να ροδίσει.
  6. Αφού ψηθεί το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε 5 λεπτάκια πριν το κόψουμε.
  7. Σερβίρουμε το ζουμερό και γευστικό συκώτι με αρκετό χυμό λεμονιού και σαλάτα εποχής.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να λαδώσουμε το συκώτι , να το τοποθετήσουμε στη σχάρα της κουζίνας και να το ψήσουμε στο γκριλ βάζοντας από κάτω ένα ταψάκι να μαζέψει τα υγρά που θα βγάλει ...επίσης να το ψήσουμε και σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά .

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή