Στήθος κοτόπουλου με σάλτσα μουστάρδας και πατατάκια
- 3 στήθη κοτόπουλου
- 2 κρεμμύδια
- 1 κύβο κότας
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 1 λεμόνι
- 1 φλ. τσαγιού ζεστό νερό
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 δόντι σκόρδο
- 1 κλωνάρι σέλινο
- μισό φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 30 πατατούλες φούρνου
- λάδι για το τηγάνισμα

- Χαράζω το στήθος κοτόπουλου ελαφρά και από τις 2 πλευρές
- Το αλατοπιπερώνω, το τοποθετώ σε σκεύος με το φύλλο δάφνης, τα κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα, το ελαιόλαδο, το κλωνάρι σέλινο και το σκόρδο
- Αφήνω σε αυτή την μαρινάδα λίγες ώρες στο ψυγείο
- Καθαρίζω και πλένω τις πατατούλες, τις τηγανίζω σε μπόλικο λάδι και τις αφήνω στην άκρη σε απορροφητικό χαρτί
- Από τα κοτόπουλα που έχω στην μαρινάδα, αφαιρώ τα μυρωδικά εκτός από το κρεμμύδι
- Τα τοποθετώ σε αντιπολιτικό τηγάνι, τα σοτάρω και από τις 2 πλευρές ελαφρά σε χαμηλή φωτιά
- Στην συνέχεια ρίχνω και τις πατατούλες και αφήνω μερικά λεπτά
- Έχω διαλύσει τον κύβο με το ζεστό νερό την μουστάρδα, το λεμονί και τα προσθέτω στο τηγάνι
- Συνεχίζω το μαγείρεμα μέχρι να μελώσει η σάλτσα
- Προσέχω να μην καούν τα κρεμμύδια όταν τα σοτάρω με το κοτόπουλο, γιατί χάνουν στη γεύση
- Ένας τρόπος είναι μόλις μαραθούν, να τα βάλετε πάνω από το κοτόπουλο
Παρόμοια συνταγή: Koτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας







