Στήθος κοτόπουλου γεμιστό
- 4 στήθη κοτόπουλου φιλέτο ανοιγμένα στη μέση σαν βιβλίο
- 150 γραμ σπανάκι κομμένο, ζεματισμένο και στυμμένο πολύ καλά
- 6 λιαστές ντομάτες ψιλ/νες
- 100 γρ τυρί φέτα ή άλλο τυρί τριμμένο
- Μισή κούπα λευκό κρασί
- Μισή κούπα ζωμό κότας
- Λίγο λάδι και λίγο βούτυρο
- Λίγη μουστάρδα
- Αλάτι (με προσοχή)
- Πιπέρι
- Αλείφουμε τα ανοιγμένα φιλέτα κοτόπουλου με λίγη από τη μουστάρδα. Μόνο από τη μία πλευρά. Αφήνω για λίγο να μαριναριστεί στο ψυγείο
- Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης δηλ. σπανάκι, φέτα και λιαστή.
- Μοιράζω τη γέμιση στα κοτόπουλα και πάνω από τη μουστάρδα.
- Κλείνω τα κοτόπουλα με οδοντογλυφίδες και τα αλατίζω εξωτερικά.
- Σε τηγάνι σοτάρω στο λάδι-βούτυρο τα κοτόπουλα από όλες τις πλευρές.
- Σβήνω με το κρασί και ζωμό, αλατοπιπερώνω ελαφρά και μαγειρεύω για 20 λεπτά, αφού σκεπάσω με καπάκι το τηγάνι ή το σκεύος μας.
- Αφαιρώ μετά από λίγο τις οδοντογλυφίδες και κόβω σε φέτες.
- Σερβίρω με λαχανικά ή πατάτες ή ρύζι ή με ότι θέλουμε