Σταφιδωτά
Νηστίσιμα γλυκάκια με σταφίδες και καρύδια, για τις μέρες της νηστείας και όχι μόνο...
Ζύμη
- 3 ποτήρια ηλιέλαιο
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
- 1/3 της κούπας κονιάκ
- 2 βανίλιες
- ξύσμα από δύο πορτοκάλια
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 2 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Γέμιση
- 1 κιλό σταφίδες
- 2 ποτήρια καρυδόψιχα
- 1 1/2 κουταλάκι κανέλλα
- 1/2 κουταλάκι γαρίφαλο
- 3 - 4 κουταλιές της σούπας σιρόπι από γλυκό κουταλιού
- 1/4 της κούπας κονιάκ ή λικέρ
- Ανακατεύετε όλα τα υλικά της ζύμης και ετοιμάζετε μια εύπλαστη ζύμη.
- Αλέθετε στο μούλτι τα καρύδια και τις σταφίδες και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης.
- Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο και κόβετε μ ένα ποτήρι στρογγυλά φύλλα.
- Βάζετε σε κάθε φύλλο ένα κουταλάκι γέμιση.
- Τα κλείνετε σε μακρόστενο σχήμα και τα βάζετε σε ταψί που έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Τα ψήνετε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
- Όταν ψηθούν μπορείτε να τα πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη ή να τα σιροπιάσετε με σιρόπι που θα φτιάξετε με 1 ποτήρι ζάχαρη, 1 ποτήρι νερό και 1/2 ποτήρι μέλι.









