Σούπα κάρυ με αμύγδαλα
Προστέθηκε απόBianka, Τετάρτη, 23 Φεβρουάριος 2011
none
Περιγραφή
Μια σούπα με ξεχωριστή γεύση!
Συστατικά
Στα γρήγορα
Άλλες κατηγορίες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 κουταλιές σουπας βούτυρο
- 2 κουταλιές σουπας κοφτες κάρυ σε σκόνη
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος,
- 200 γρ γάλα
- 40 γρ αλεύρι
- ¾ λίτρο νερού
- 3 κουταλάκια σκόνη ζωμο λαχανικων ή ότι άλλο έχετε
- Αλάτι και μαύρο πιπέρι
- 4 κουταλιές φέτες αμύγδαλα
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το ψιλοκόβουμε και τό τηγανίζουμε σε καυτό βούτυρο μέχρι να μαλακώσει . Πασπαλίζουμε αλεύρι και κάρυ και τα ανακατεύουμε για λίγο.
- Ρίξτε μέσα τήν κρέμα γάλακτος ,το γαλα και το νερό, ρίξτε και τη σκόνη ζωμό ανακατέψτε και αφήστε να σιγοβράσει η σούπα για περίπου 10 λεπτά. Ανακατεύοντας κατά διαστήματα, ρίξτε αλάτι και πιπέρι.
- Βαζουμε τα αμύγδαλα σε ένα τηγάνι χωρίς λίπος και τα καβουρδίζουμε
- βάζουμε τή σούπα σε σε πιάτα και πασπαλίζουμε με αμύγδαλα και φύλλα μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως
Σχόλια
Πολύ γευστική σουπίτσα και πολύ εύκολη.θα τη δοκιμάσω απόψε κιόλας...Τρελαίνομαι για ζεστές σουπίτσες τα κρύα βράδια!!!