Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Απ:Μέτρημα υλικών
pripankaj 17.11.2018 8:55
Απ:Τα αυγά στη διατροφή μας!
Hlianna 24.7.2018 20:54
Απ:Το πρωινό σας ξεκίνημα
Hlianna 24.7.2018 20:53
Απ:Περί ορέξεως...των άλλων!
Hlianna 24.7.2018 20:51
Απ:Πώς γεμίζω εύκολα και γρήγορα κανελόνια
Hlianna 24.7.2018 20:50
Απ:Το πρωινό σας ξεκίνημα
ioankedi@protonmail.com 24.7.2018 14:08
Απ:Τα αυγά στη διατροφή μας!
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:56
Απ:Περί ορέξεως...των άλλων!
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:54
Απ:Πώς γεμίζω εύκολα και γρήγορα κανελόνια
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:52
Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Σιροπιαστό κέικ με ολόκληρα πορτοκάλια.

recipe image
Προστέθηκε απόhrisag, Κυριακή, 06 Φεβρουάριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Αρωματικό, γευστικό, υπέροχο............και με σοκολάτα!

Συστατικά
  • για το κέικ.
  • 1φλιτζανι σπορελαιο
  • 1φλιτζανι  ζαχαρη
  • 1 ποτηρι   300 ml  φρεσκο χυμο πορτοκαλι
  • 3  αυγα
  • 2  βανιλιες
  • 500  γραμμαρια αλευρι που φουσκωνει μονο του
  • 2  μετρια πορτοκαλια  λεπτοφλουδα  οικολογικα
  • 100 γραμμαρια  ψηφιδες σοκολατας.
  • 1  κ.γλ.μπεκιν παουντερ

 Για το σιρόπι.

  • 3  κ.σ. μαργαρινη
  • 3 κ.σ.  ζαχαρη
  • 1 ποτηρι  χυμος πορτοκαλι.
Οδηγίες
  1. Πλενουμε πολύ καλα τα πορτοκαλια   και τα κοβουμε στα 4,τα ψιλοκοβουμε στο μουλτι, χωρις  να τα λιωσουμε.
  2. Τοποθετουμε στο  μιξερ  το  σπορελαιο  με  τη  ζαχαρη  και  τα  χτυπαμε  δυνατα  για  3  λεπτα,στη  συνεχεια  ριχνουμε  ένα  ένα  τα  αυγα.
  3. Κοσκινιζουμε  το  αλευρι  προσθετουμε  το μπεκιν,και το ριχνουμε  εναλλαξ  με  τον  χυμο  πορτοκαλιου   στο  μιξερ.Τελος  προσθετουμε   τα ψιλοκομμενα  πορτοκαλια   και τις  ψηφιδες  σοκολατας, ανακατευουμε ελαφρα.  
  4. Βουτυρωνουμε  και αλευρωνουμε  26αρα φ ορμα ,  αδειαζουμε  το κεικ  και ψηνουμε  σε προθερμασμενο  φουρνο  στους  180  βαθμους  πανω –κατω  αντιστασεις  για  περιπου  1 ωρα,στην τελευταια  σχαρα.  
  5. Για το σιροπι  ,λιωνουμε  την  μαργαρινη  με  την  ζαχαρη  σε κατσαρολακι   και προσθετουμε  τον  χυμο,βραζουμε  5 λεπτα.
  6. Αφου  κρυωσει  το κεικ  περιχυνουμε  με  το ζεστο  σιροπι.
Λίγα μυστικά ακόμα

Τρυπήστε το κεικ σε διαφορα σημεια αφου ψηθει και μετα ριξτε το σιροπι, ετσι θα ποτισει και θα παει παντου.

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 09 Φεβρουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ευωδιά, εμφάνιση και άρωμα Ελλάδας!!!
Σχόλιο από Margo , Τετάρτη, 09 Φεβρουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Αμάν Χρύσα!! Και μόνο που το βλέπω, ξελιγώθηκα! Μια εικόνα - χίλιες λέξεις!
Σχόλιο από Bianka , Τετάρτη, 09 Φεβρουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
χρυσα μου τι ωραιο κεικ ειναι αυτο;
μπραβο
ΧΙΛΙΑ ΣΚΟΥΦΑΚΙΑ
Σχόλιο από vasiliki ver , Τετάρτη, 09 Φεβρουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Mπράβο Χρύσα!πολύ ωραίο αυτό το κέικ,το φτιάχνω και εγώ χωρίς τη σοκολάτα.
Σχόλιο από Ε.Φ. , Πέμπτη, 10 Φεβρουάριος 2011
Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή! μπαίνει σελίστα αναμονής!
Σχόλιο από sofouleli , Κυριακή, 18 Δεκέμβριος 2016 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολυ ωραία ιδέα εχουμε κανει ως τώρα με μηλο με μπανάνα, αλλα με πορτοκάλι όχι . μπραβο Χρύσα φαίνεται πολύ ωραίο το κεκάκι σου! θα τα φτιάξουμε κι εμείς!
Μεταφορά στην κορυφή