Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Σουηδικά κεφτεδάκια

recipe image
Προστέθηκε απόParliarita, Δευτέρα, 12 Σεπτέμβριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια καταπληκτική συνταγή της σεφ Ντίνας Νικολάου

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
4 άτομα
  •     450 γρ. κιμά ανάμεικτο μοσχαρίσιο και χοιρινό
  •     100 γρ. μπέικον καπνιστό
  •     1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
  •     1 ½ φέτα μπαγιάτικο ψωμί
  •     1 αυγό
  •     1 κουταλάκι κοφτό μπαχάρι
  •     ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  •     1 κ.σ βούτυρο
  •     1 κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •     1 ½ φλιτζάνι ζωμό πουλερικών
  •     1 φλ. Κρέμα γάλακτος
  •     ½ φλ. Άνηθο ψιλοκομμένο
Οδηγίες
  1. Πολτοποιούμε το μπέικον και το ανακατεύουμε με τον κιμά, το κρεμμύδι, το ψωμί, το αυγό.
  2. Βάζουμε το μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι ζυμώνουμε το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  3. Πλάθουμε κεφτεδάκια μικρά σαν καρύδια.
  4. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια λίγα λίγα.
  5. Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύουμε, προσθέτουμε τον ζωμό και το αφήνουμε να πάρει λίγη βράση, κατόπιν προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος
  6. Βάζουμε τα κεφτεδάκια και πασπαλίζουμε με λίγο μπαχάρι και τον άνηθο.
Λίγα μυστικά ακόμα

H φωτογραφία από τη Vasiliki Ver!

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 14 Σεπτέμβριος 2011
Πρωτότυπα κεφτεδάκια! Φοβού ΙΚΕΑ, έχουμε τη συνταγή!:))
Σχόλιο από vasiliki ver , Πέμπτη, 15 Σεπτέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ νόστιμα πρέπει να γίνονται αυτά τα κεφτεδάκια!!!μπράβο!!!
Σχόλιο από gaknis , Πέμπτη, 15 Σεπτέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
καλά ε τι μου κάνεις πρωί-πρωί κορίτσι μου?
Πάει η δίαιτα.
Που να έβλεπα και την φωτό.
Μπράβο σου!!!!!!!
Σχόλιο από Parliarita , Πέμπτη, 15 Σεπτέμβριος 2011
ευχαριστω για τα θετικα σχολια σας μιας κι εδωσα τηνπρωτη μου συνταγουλα επεται συνεχεια,πραγματικα Hlianna ιδια με την ικεα
Σχόλιο από vasiliki ver , Τετάρτη, 29 Αύγουστος 2012
Parliarita έφτιαξα τα κεφτεδάκια σου με μικρές παραλλαγές,δεν τα τηγάνησα για πιο ελαφριά τα έβαλα σε πυρέξ με λαδάκι και στα 30'έριξα τα υλικά της σάλτσας συνεχίζοντας το ψήσιμο για άλλα 15'.
Πολύ νόστιμα,μπράβο!!
Μεταφορά στην κορυφή