Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

WhatsApp +447825721610 αγοράζει Οξυκωδόνη. Xanax
alllifepharmacies 3.9.2024 11:35
WhatsApp +447825721610 buy tramadol,Methadone,Xa
alllifepharmacies 3.9.2024 9:16
WhatsApp +447825721610 buy Xanax ,Adderall,Tramado
alllifepharmacies 3.9.2024 9:07
MDPHP Pulvershops online in Deutschland
globaldhleuronet@gmail.co 2.9.2024 12:34
MDPHP-Pulver (Freebase)
globaldhleuronet@gmail.co 1.9.2024 1:10
MDPHP POWDER (Freebase) online in Deutschland zu v
globaldhleuronet@gmail.co 1.9.2024 0:57
Bestellen Sie reines MDPHP PULVER (Freebase) onlin
globaldhleuronet@gmail.co 1.9.2024 0:41
Kaufen Sie hochwertiges MDPHP-PULVER (Freebase) on
globaldhleuronet@gmail.co 1.9.2024 0:30
Kaufen Sie hochwertiges MDPHP online in Deutschlan
globaldhleuronet@gmail.co 1.9.2024 0:13
GBL online in Deutschland ohne Rezept erhältlich
globaldhleuronet@gmail.co 31.8.2024 23:44
$Vaild.Work$DUMPS TO CLONED CARDS EXCLUSIVE CC/CVV
selldumps 31.8.2024 4:12
$Vaild.Work$|Cloned Card Atm | Sell Dumps Track 1&
selldumps 31.8.2024 4:11
$Vaild.Work$DUMPS TO CLONED CARDS EXCLUSIVE CC/CVV
selldumps 31.8.2024 4:11
$Vaild.Work$DUMPS TO CLONED CARDS EXCLUSIVE CC/CVV
selldumps 31.8.2024 4:09
$Vaild.Work$SELL DUMPS CLONED CARDS ATM TRACK 1&2
selldumps 31.8.2024 4:05
$Vaild.Work$|Cloned Card Verified paypal cashapp l
selldumps 31.8.2024 4:01
$Vaild.Work$|Best Dumps store Best cloned cards Se
selldumps 31.8.2024 3:56
$Vaild.Work$|Cloned Card Verified paypal cashapp l
selldumps 31.8.2024 3:55
#Vaild.Work#Sell Dumps track 1&2 cloned cards cred
selldumps 31.8.2024 3:53
$Vaild.Work$|Dumps With Pin Shop track 1&2 cloned
selldumps 31.8.2024 3:50
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Σαραγλί Μακεδονίας

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Σάββατο, 29 Ιανουάριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένα γλυκό που το συνηθίζουμε στη Μακεδονία σε όλες τις γιορτές, ιδιαίτερα στις Αποκριές.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κιλό φύλλο Βηρυτού.
  • 1κιλό καθαρισμένα και κοπανισμένα καρύδια.
  • 7 φρυγανιές κοπανισμένες.
  • 1 κουταλιά σούπας κανέλα σκόνη.
  • 1/2  φλιτζάνι ζάχαρη.
  • 1&1/2 Βιτάμ πακέτο λιωμένο .

Για το σιρόπι

  • 1 &1/2 κιλό ζάχαρη.
  • ½ βάζο γλυκόζη.
  • 5  νεροπότηρα νερό.
  • Άρωμα βανίλιας.
Οδηγίες
  1. Αλείφουμε ένα μεγάλο ταψί με βούτυρο ελαφρά. Ανακατεύουμε το καρύδι με την ζάχαρη την φρυγανιά και την κανέλα. Ανοίγουμε τα φύλλα επάνω στο τραπέζι και τα σκεπάζουμε με πετσέτα.
  2. Αλείφουμε ένα φύλλο ελαφρά με λιωμένο βούτυρο, και πασπαλίζουμε με καρύδι. Βάζουμε ένα άλλο φύλλο από πάνω και κάνουμε το ίδιο. Βάζουμε και τρίτο φύλλο με την ίδια διαδικασία. Τα τυλίγουμε ρολό και το βάζουμε στο ταψί.
  3. Συνεχίζουμε 3-3 φύλλα και τα κάνουμε ρολά που τα τοποθετούμε στη σειρά. Μόλις γεμίσει το ταψί τα αλείφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο τα χαράζουμε μικρά κομμάτια (5 εκ) και ψήνουμε το σαραγλί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ξανθίνει το χρώμα του.
  4. Συγχρόνως βράζουμε τα υλικά του σιροπιού 5 λεπτά και προσθέτουμε και την βανίλια. Έχοντας καυτό το σιρόπι ρίχνουμε 2-3 μεγάλες κουτάλες σε όλο το ταψί. Σκεπάζουμε το ταψί με πετσέτα.
  5. Μόλις γίνει χλιαρό το γλυκό και το σιρόπι ρίχνουμε άλλες 2-3 κουτάλες και το ξανά σκεπάζουμε .Τέλος όταν κρυώσει εντελώς γλυκό και σιρόπι βάζουμε και το υπόλοιπο σιρόπι και  αφήνουμε να το απορροφήσει.
  6. Σε όλη την διαδικασία σκεπάζουμε συνέχεια τα φύλλα για να μην ξεραθούν.
Λίγα μυστικά ακόμα

Για να μοιράσω το καρύδι, το χωρίζω σε πιάτα τόσα όσα  οι τριάδες των φύλλων. Αυτό το κάνω και σε άλλες γεμίσεις, μοιράζω την γέμιση ανάλογα με τα φύλλα.

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 02 Φεβρουάριος 2011
Yπέροχο γλυκό και όπως πάντα καλοφτιαγμένο Ειρήνη!
Σχόλιο από Margo , Τετάρτη, 02 Φεβρουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
θαυμάσιο Ειρήνη! Αγαπημένο γλυκό και να προσθέσω ως πινελιά ότι αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκο βούτυρο δίνει επίσης εξαιρετικό γευστικό και μυρωδάτο αποτέλεσμα!!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Τετάρτη, 02 Φεβρουάριος 2011
Margo,το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό με το βιτάμ μπορείς να βάλεις φρέσκο βούτυρο ,αλλά και έτσι είναι τέλειο,δεν έχω δοκιμάσει καλλίτερο σαραγλί!
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 02 Φεβρουάριος 2011
Και εγώ που είμαι εναντίον του βουτύρου, στα γλυκά ταψιού χρησιμοποιώ βούτυρο καθαρό. Τα κάνει τραγανά και μυρωδάτα.
Σχόλιο από Bianka , Τετάρτη, 02 Φεβρουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Yπέροχο γλυκό Ειρήνη!!!!!!
Σχόλιο από soulli , Τετάρτη, 02 Φεβρουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Aγαπημένο και διαχρονικό γλυκάκι!Μπράβο Ειρήνη!!Και μιας και είναι τόσο εύκολο θα το δοκιμάσω σύντομα!!!
Σχόλιο από annakats , Τετάρτη, 02 Φεβρουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ειρήνη, μας παρουσίασες ένα υπέροχο γλυκό
τόσο αναλυτικά που θα τολμήσω να το κάνω και εγώ που φοβάμαι τα σιροπιαστά.Μπράβο χρυσοχέρα.
Σχόλιο από Ε.Φ. , Τετάρτη, 02 Φεβρουάριος 2011
Κάνε Άννα ακριβώς τις οδηγίες μου και θα έχεις ένα πετυχημένο σαραγλί που θα σε βγάζει ασπροπρόσωπη σε κάθε κέρασμα ,και θα το ευχαριστηθούν και οι δικοί σου!
Μεταφορά στην κορυφή