Σολομός ψητός με πικάντικη σάλτσα
- Φέτες ή φιλέτα σολομού
- Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- Σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
Σάλτσα
- 2 κούπες μαγιονέζα
- 2 κ.σ. κάπαρη ψιλοκομμένη
- Μερικά αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένη ή τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- Λίγο χυμό λεμονιού, αν η μαγιονέζα είναι εμπορίου
- Αλατοπιπερώνουμε το σολομό. Αλείφουμε και με τη ρίγανη.
- Αφήνουμε να ζεσταθεί καλά η ψηστιέρα- τηγάνι και βάζουμε το σολομό μας να ψηθεί σε μέτρια φωτιά και από τις 2 πλευρές.
- Σε κατσαρόλα βάζουμε το σπανάκι μας, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να κατεβάσει τα υγρά του. Στη συνέχεια ανοίγουμε το καπάκι, δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να εξατμιστεί το υγρό που έχει η κατσαρόλα ή το στραγγίζουμε.
- Στο ζεστό και στραγγισμένο σπανάκι ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο βούτυρο και είναι έτοιμο το σπανάκι σοτέ.
- Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά για τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά.
- Η συνταγή της σάλτσας όπως τη δίνει ο Δρίσκας έχει μέσα και ελιές ψιλοκομμένες, αλλά εμένα δεν μου αρέσουν. Εσείς κάνετε όπως νομίζετε.
- Σερβίρουμε με σπανάκι σοτέ.
Η σάλτσα αυτή συνοδεύει και άλλα ψητά ψάρια ή κρέατα, καθώς και σάντουιτς.