Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Μέτρημα υλικών
akshpatil 12.5.2020 15:46
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1844-cover.jpg
Κρουασανάκια αλμυρά



Σολομός ψητός με πικάντικη σάλτσα

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Πέμπτη, 29 Απρίλιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 8 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ψητός, υγιεινός σολομός με πολύ νόστιμη σάλτσα

Συστατικά
  • Φέτες ή φιλέτα σολομού
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • Σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο

Σάλτσα

  • 2 κούπες μαγιονέζα
  • 2 κ.σ. κάπαρη ψιλοκομμένη
  • Μερικά αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένη ή τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • Λίγο χυμό λεμονιού, αν η μαγιονέζα είναι εμπορίου
Οδηγίες

  1. Αλατοπιπερώνουμε  το σολομό. Αλείφουμε και με τη ρίγανη.
  2. Αφήνουμε να ζεσταθεί καλά η ψηστιέρα- τηγάνι και βάζουμε το σολομό μας να ψηθεί σε μέτρια φωτιά και από τις 2 πλευρές.
  3. Σε κατσαρόλα βάζουμε το σπανάκι μας, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να κατεβάσει τα υγρά του. Στη συνέχεια ανοίγουμε το καπάκι, δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να εξατμιστεί το υγρό που έχει η κατσαρόλα ή το στραγγίζουμε.
  4. Στο ζεστό και στραγγισμένο σπανάκι ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο βούτυρο και είναι έτοιμο το σπανάκι σοτέ.
  5. Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά για τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά.
  6. Η συνταγή της σάλτσας όπως τη δίνει ο Δρίσκας έχει μέσα και ελιές ψιλοκομμένες, αλλά εμένα δεν μου αρέσουν. Εσείς κάνετε όπως νομίζετε.
  7. Σερβίρουμε με σπανάκι σοτέ.
Λίγα μυστικά ακόμα

Η σάλτσα αυτή συνοδεύει και άλλα ψητά ψάρια ή κρέατα, καθώς και σάντουιτς.

Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Κυριακή, 02 Μάιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ένα πλήρες θαυμάσιο πιάτο!!
Σχόλιο από bhsaria58 , Δευτέρα, 03 Μάιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Θα πρέπει να είναι πράγματι 'ετσι ένας ωραίος τρόπος για να αποφασίσω να φάω σολωμό....η σάλτσα του και μόνο θα με κάνει να τον δοκιμάσω,ευχαριστούμε Ηλιάννα
Σχόλιο από afroditi , Δευτέρα, 03 Μάιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
πωπω! τέλειο , άκρως δροσερό , ελαφρύ , υγειινό!
Σχόλιο από hrisag , Δευτέρα, 03 Μάιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τελειο πιατο,και η σαλτσα υπεροχη,δενει απολυτα με ψαρι!
Μεταφορά στην κορυφή