Σοκολατένιο Κοχύλι
-
Μαύρη σοκολάτα ( Παυλίδης )
-
Υπολογίστε για κάθε κοχύλι, μισή ποσότητα της συσκευασίας
-
Φορμάκι σιλικόνης, απαραίτητο, ή καραμελόχαρτα ή χάρτινα κυπελάκια
Για τη κρέμα κάστανου
-
500 γρ. κάστανα
-
150 γρ. ζάχαρη
-
1 φλιτζανάκι γκραν μαρνιέ
-
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη
-
150 γρ. βιτάμ
-
150 γρ. σαντιγί
-
Βράζετε τα κάστανα
-
Καθαρίζετε τα κάστανα και τα πολτοποιείτε
-
Χτυπάτε σε μπόλ τη ζάχαρη με το βιτάμ, το γκράν μαρνιέ σταδιακά, την κουβερτούρα και τη σαντιγί και ανακατεύετε με απαλές κινήσεις
-
Βάλτε σε μπεν μαρί την σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια μικρά να λειώσει
-
Προσπαθούμε να μην ανεβάσει πολύ θερμοκρασία ,ανακατεύουμε συνεχώς
-
Ρίχνουμε με ένα κουτάλι σοκολάτα στο φαρμάκι μας και το κουνάμε, γύρω- γύρω έτσι ώστε η σοκολάτα να καλύψει τα πλαϊνά και τον πυθμένα
-
Το πάχος που θέλουμε να πιάσει είναι περίπου μισό πόντο
-
Στερεοποιείται γρήγορα
-
Βάζετε την κρέμα σε κορνέ και γεμίζετε το κοχύλι ( η όποιο άλλο σχέδιο επιλέξετε εσείς ) με ροζέτες
-
Διακοσμήστε το με φουντούκια
-
Μπορείτε με τον ίδιο τρόπο να φτιάξετε ότι σχέδιο σε φορμάκι έχετε ,αρκεί να είναι από σιλικόνη για να μπορέσετε να ξεκαλουπώσετε εύκολα την σοκολάτα
-
Αν δεν έχετε, ντύστε με καραμελόχαρτο ένα οποιοδήποτε φορμάκι
-
Επίσης καλή δουλειά κάνουν και τα χάρτινα κυπελάκια
-
Οι αναλογίες που σας δίνω για τη κρέμα είναι για 6 περίπου κομμάτια αν και είναι τελείως υποκειμενικές γιατί όλα θα εξαρτηθούν από τι μέγεθος φορμάκι, θα χρησιμοποιήσει ο καθένας