Σκορδαλιά με καρύδια
- 4 χοντρές φέτες μαύρο μπαγιάτικο ψωμί καλά μουσκεμένο και καλά στιμμένο.
- 6 σκελίδες σκόρδο.
- 1 κουταλάκι αλάτι.
- 3/4 του φλιτζανιού λάδι.
- Χυμό 2 λεμονιών.
- Μια μεγάλη χούφτα καρύδια κοπανισμένα.
- Χτυπάμε στο γουδί τις σκελίδες του σκόρδου με το αλάτι καλά .
- Τις προσθέτουμε στο ψωμί και συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας εναλλάξ λάδι και λεμόνι.
- Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αναλόγως πόσο λεμόνι θέλουμε.
- Στο τέλος προσθέτουμε και τα καρύδια, που δίνουν πολύ ωραία γεύση.
Είναι μια σκορδαλιά που ταιριάζει πολύ και με κολοκυθάκια τηγανητά και μελιτζάνες.