Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1877-keiktrifto1.jpg
Κέικ με τριφτή ζύμη



Σκαλοπίνια με μοτσαρέλα

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Κυριακή, 07 Φεβρουάριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Πολύ νόστιμο και εμφανίσιμο πιάτο, αλλά και πολύ γρήγορο!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
2 άτομα
  • 1 χοιρινό φιλέτο
  • Λίγο λάδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο στην πρέσα
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • Μισό φλιτζάνι  άσπρο κρασί
  • Μισό κύβο ζωμό κρέατος
  • 1 κόκκινη ντομάτα ξεφλουδισμένη και ψιλ/νη
  • Μισό κ.γλ. ξερό βασιλικό ή μερικά φύλλα φρέσκο
  • 1 μπάλα μοτσαρέλα μπουφάλα (είναι σε σακουλάκι με άλμη )
  • Αλατοπίπερο
Οδηγίες

  1. Κόβουμε το φιλέτο σε 4 ή 5 φέτες, ανάλογα με το μέγεθος του φιλέτου μας.
  2. Το πιέζουμε ή το χτυπάμε ελαφρά για να πλατύνει και το αλατοπιπερώνουμε.
  3. Σοτάρουμε στο λάδι ελαφρά τις φέτες μας να ροδίσουν.
  4. Βάζουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και αφήνουμε για λίγο να μαραθούν σε μέτρια φωτιά.
  5. Σβήνω με το κρασί και προσθέτω και τον κύβο.
  6. Σε 2 λεπτά προσθέτω την ντομάτα, το βασιλικό και αφήνω να σιγοψηθεί για 3-4 λεπτά. Διορθώνω το αλατοπίπερο.
  7. Κόβω τη μοσταρέλα σε φέτες όσες είναι και τα σκαλοπίνια μας και τις βάζω πάνω σε καθένα κομμάτι. Σκεπάζω με το καπάκι το τηγάνι μου για 3-4 λεπτά περίπου ώστε να αρχίσει να λιώνει η μοσταρέλα.
  8. Σερβίρω με ζυμαρικό κυρίως!!
Σχόλια
Σχόλιο από bhsaria58 , Πέμπτη, 11 Φεβρουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Γρήγορο-εύκολο και πανέμορφο πιάτο!!!
Σχόλιο από Margo , Πέμπτη, 11 Φεβρουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Νοστιμότατη συνταγή, η δε μοτσαρέλα...του πάει πολύ!
Σχόλιο από hrisag , Παρασκευή, 12 Φεβρουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Παντα με τα ωραια σου Ηλιαννα η παρουσιαση σου ομορφη,και για την γευση ειμαι σιγουρη!
Μεταφορά στην κορυφή