Σκαλοπίνια με μοτσαρέλα
Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
2 άτομα
- 1 χοιρινό φιλέτο
- Λίγο λάδι
- 1 σκελίδα σκόρδο στην πρέσα
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι τριμμένο
- Μισό φλιτζάνι άσπρο κρασί
- Μισό κύβο ζωμό κρέατος
- 1 κόκκινη ντομάτα ξεφλουδισμένη και ψιλ/νη
- Μισό κ.γλ. ξερό βασιλικό ή μερικά φύλλα φρέσκο
- 1 μπάλα μοτσαρέλα μπουφάλα (είναι σε σακουλάκι με άλμη )
- Αλατοπίπερο
Οδηγίες
- Κόβουμε το φιλέτο σε 4 ή 5 φέτες, ανάλογα με το μέγεθος του φιλέτου μας.
- Το πιέζουμε ή το χτυπάμε ελαφρά για να πλατύνει και το αλατοπιπερώνουμε.
- Σοτάρουμε στο λάδι ελαφρά τις φέτες μας να ροδίσουν.
- Βάζουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και αφήνουμε για λίγο να μαραθούν σε μέτρια φωτιά.
- Σβήνω με το κρασί και προσθέτω και τον κύβο.
- Σε 2 λεπτά προσθέτω την ντομάτα, το βασιλικό και αφήνω να σιγοψηθεί για 3-4 λεπτά. Διορθώνω το αλατοπίπερο.
- Κόβω τη μοσταρέλα σε φέτες όσες είναι και τα σκαλοπίνια μας και τις βάζω πάνω σε καθένα κομμάτι. Σκεπάζω με το καπάκι το τηγάνι μου για 3-4 λεπτά περίπου ώστε να αρχίσει να λιώνει η μοσταρέλα.
- Σερβίρω με ζυμαρικό κυρίως!!
Σχόλια
Γρήγορο-εύκολο και πανέμορφο πιάτο!!!
Νοστιμότατη συνταγή, η δε μοτσαρέλα...του πάει πολύ!
Παντα με τα ωραια σου Ηλιαννα η παρουσιαση σου ομορφη,και για την γευση ειμαι σιγουρη!