Σιροπιαστά καρυδοπιτάκια
- 2 1/2 ποτήρια νερού αλεύρι,
- 1/2 ποτήρι νερού σιμιγδάλι ψιλό,
- 1 γιαούρτι στραγγιστό,
- 1/2 ποτήρι λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη,
- 1/2 ποτήρι λάδι,
- 1/2 ποτήρι ζάχαρη,
- 1 μπέικιν πάουντερ,
- 1/2 ποτήρι αλεσμένη καρυδόψυχα.
Για το σιρόπι,
- 3 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη,
- 3 φλ. τσ.νερό,
- χυμό μισού λεμονιού,
- 1 ξυλάκι κανέλα(προαιρετικά)
- Σε μπολ αναμειγνύομε το αλεύρι, σιμιγδάλι, γιαούρτι, βούτυρο, λάδι και το μπέικιν, ζυμώνουμε καλά τα υλικά μας. .Αφήνουμε τη ζύμη 30 λεπτά να φουσκώσει.
- Πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα γεμίζουμε με την αλεσμένη καρυδόψυχα.
- Τα πλάθουμε στρογγυλά και με ένα πιρούνι κάνουμε σχέδια,γραμμούλες.
- Τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί, ψήνουμε στους 180β. για 25 με 30 λεπτά περίπου.
- Βράζουμε το σιρόπι και περιχύνουμε τα καρυδοπιτάκια. Ζεστό σιρόπι,χλιαρά τα γλυκάκια
- .Αφήνουμε να απορροφήσουν το σιρόπι και σερβίρουμε!