Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2179-ladopita1.jpg
Λαδόπιτα έκπληξη



Sarma Beyti kebap

recipe image
Προστέθηκε απόBarBarBar, Κυριακή, 09 Φεβρουάριος 2014
none
Περιγραφή

Μια συνταγή για κεμπάπ, που μας έρχεται από την Ανατολή, νόστιμο και πικάντικο φαγητό που δεν χορταίνεις να το τρως!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες

Για το ζυμαρι:

•3 ποτηρια αλευρι

•1 ποτηρι νερο

•1 φακελλακι μαγια

•1 κουτ.της σουπας ζαχαρη

•1 κουτ.του γλυκου αλατι

•παπαρουνοσπορο, σουσαμι

•2 κουτ.της σουπας λαδι

για τον κιμά:

•250 γρ.κιμα μοσχαρισιο

•250 γρ.κιμα αρνισιο

•1 κρεμμυδι μετριο

•2 σκελιδες σκορδο

•1 αυγο

•αλατι, πιπερι

•κουρκουμα, κιμινο

•λαδι για το ζυμωμα

Για την σάλτσα:

•1/2 φλ. του τσαγιου λιαστη ντοματα περασμενη στο μουλτι

•2 κουτ.της σουπας πελτε

•3 κουτ.της σουπας βουτυρο

•2 φλυτζ.του τσαγιου νερο

•αλατι, πιπερι

•μπουκοβο

•κανελλα, λιγο γαρύφαλλο

•2 κουτ.της σουπας καρυδια αλεσμενα πολυ λεπτα

Οδηγίες
  1. Για την ζύμη: Σε χλιαρο νερο διαλυουμε την μαγια με την ζαχαρη, ριχνουμε το αλευρι και ανακατευουμε
  2. προσθετουμε τα υπολοιπα υλικα , ζυμωνουμε καλα. Σκεπαζουμε σε ζεστο χωρο να διπλασιαστει σε ογκο.
  3. Κατοπιν ανοιγουμε σε 2 φυλλα στα οποια θα τυλιξουμε τα κεμπαπ.
  4. Το σουσαμι και τον παπαρουνοσπορο τον βαζουμε επανω στα ρολα πριν το ψησιμο.
  5. Για τον κιμά: τσιγαριζουμε ελαφρα το κρεμμυδι με το σκορδο, ριχνουμε μεσα σ αυτα τον κιμα και τα υπολοιπα υλικα, ζυμωνουμε καλα και πλαθουμε με την βοηθεια του λαδιου τα κεμπαπ μας.
  6. Τα βαζουμε μεσα στα φυλλα που ανοιξαμε, ρολαρουμε και ετσι δημιουργουμε 2 μακροστενα μπαστουνια. Ριχνουμε απο επανω το σουσαμι και τον παπαρουνοσπορο.
  7. Τοποθετουμε στο ταψι μας κυκλικα και ψηνουμε σε 170 βαθμους για 45 λεπτα (αναλογα παντα τον φουρνο σας).
  8. Αφου το βγαλουμε απο τον φουρνο το αφηνουμε να κρυωσει λιγο και κοβουμε σε κομματια 3-4 εκατοστων
  9. Για την σάλτσα: βραζουμε ολα τα υλικα μαζι και βαζουμε απο μια κουταλια σαλτσα επανω σε καθε κομματι κεμπαπ.
  10. Βαζουμε σε πιατο και στο κεντρο εχουμε στραγγιστο γιαουρτι για να δροσιζει τις πιρουνιές μας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εαν σας αρεσει το σκορδο το βαζετε και μεσα στο γιαουρτι.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή