Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Σαρλότ φράουλας με ανθότυρο

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Κυριακή, 17 Ιούνιος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ωραίο επιδόρπιο με ασυνήθιστη γεύση!

Συστατικά
  • 2 πακέτα σαβαγιάρ,
  • γάλα για να βουτήξουμε τα μπισκότα.
  • 300 γραμμάρια ανθότυρο.
  • 10 γραμμάρια φύλλα ζελατίνας.
  • 300 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι.
  • 160 γραμμάρια ζάχαρη άχνη.
  • 500 γραμμάρια φράουλες.
  • Μικρό κομμάτι λαδόκολας.
  • Ζάχαρη απλή λίγη.
Οδηγίες
  1. Ανακατεύουμε την άχνη με το μισό ανθότυρο με κουτάλι.
  2.  Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνας να μουσκέψουν σε λίγο κρύο νερό για 2-3 λεπτά.Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα φλιτζανάκι ζεστό νερό και τα ανακατεύουμε να διαλυθούν.
  3. Ενσωματώνουμε τις ζελατίνες στο μείγμα τυριού -ζάχαρης και ανακατεύουμε καλά με κουτάλι. Τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί και το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.
  4. Στρώνουμε τον πάτο της φόρμας με ένα κομμάτι λαδόκολας ακριβώς στο μέγεθος του πάτου. Βάζουμε το 1/3 της κρέμας ,ψιλοκόβουμε 100γραμμάρια φράουλες και τις βάζουμε από πάνω, και καλύπτουμε με μπισκότα που βουτάμε σε γάλα για πολύ λίγο.
  5. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο άλλες δύο φορές, τελειώνουμε με μπισκότα. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο το λιγότερο 4 ώρες. Για να το ξεφορμάρουμε βουτάμε σε καυτό νερό την φόρμα για μερικά δευτερόλεπτα. Το φέρνουμε τούμπα σε πιατέλα.
  6. Βρέχουμε για λίγο τα σαβαγιάρ στο γάλα και τα κολλάμε στο γλυκό. Γαρνίρουμε από πάνω και γύρω-γύρω με φράουλες κομμένες .Ρίχνουμε επάνω τους λίγη ζάχαρη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Σχόλια
Σχόλιο από vasiliki ver , Τρίτη, 19 Ιούνιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ονειρο είναι η Σαρλότ Ειρήνη!!
Τέλεια,μπράβο!!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Τρίτη, 19 Ιούνιος 2012
Παρέλειψα να πώ ότι η συνταγή είναι του Παρλιάρου!
Μεταφορά στην κορυφή