Σαρλότ φράουλας με ανθότυρο
- 2 πακέτα σαβαγιάρ,
- γάλα για να βουτήξουμε τα μπισκότα.
- 300 γραμμάρια ανθότυρο.
- 10 γραμμάρια φύλλα ζελατίνας.
- 300 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι.
- 160 γραμμάρια ζάχαρη άχνη.
- 500 γραμμάρια φράουλες.
- Μικρό κομμάτι λαδόκολας.
- Ζάχαρη απλή λίγη.
- Ανακατεύουμε την άχνη με το μισό ανθότυρο με κουτάλι.
- Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνας να μουσκέψουν σε λίγο κρύο νερό για 2-3 λεπτά.Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα φλιτζανάκι ζεστό νερό και τα ανακατεύουμε να διαλυθούν.
- Ενσωματώνουμε τις ζελατίνες στο μείγμα τυριού -ζάχαρης και ανακατεύουμε καλά με κουτάλι. Τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί και το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.
- Στρώνουμε τον πάτο της φόρμας με ένα κομμάτι λαδόκολας ακριβώς στο μέγεθος του πάτου. Βάζουμε το 1/3 της κρέμας ,ψιλοκόβουμε 100γραμμάρια φράουλες και τις βάζουμε από πάνω, και καλύπτουμε με μπισκότα που βουτάμε σε γάλα για πολύ λίγο.
- Επαναλαμβάνουμε το ίδιο άλλες δύο φορές, τελειώνουμε με μπισκότα. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο το λιγότερο 4 ώρες. Για να το ξεφορμάρουμε βουτάμε σε καυτό νερό την φόρμα για μερικά δευτερόλεπτα. Το φέρνουμε τούμπα σε πιατέλα.
- Βρέχουμε για λίγο τα σαβαγιάρ στο γάλα και τα κολλάμε στο γλυκό. Γαρνίρουμε από πάνω και γύρω-γύρω με φράουλες κομμένες .Ρίχνουμε επάνω τους λίγη ζάχαρη.
Τέλεια,μπράβο!!