Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1250-avgobianaka.jpg
Αυγό Έκπληξη



Τούρτα κιζ Mιλάνου

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Πέμπτη, 07 Φεβρουάριος 2013
none
Περιγραφή

Πολύ εμφανίσιμη και ιδιαίτερη τούρτα.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

  Ζύμη

  •     125 γρ Βούτυρο, μαλακό
  •     1 αυγο
  •     75 γρ Ζάχαρη
  •     1 πρεζα Αλάτι
  •     350 γρ Αλεύρι για ολες τις χρήσεις
  •     1 κουταλάκι του γλυκού Μπέικιν πάουντερ
  •     1 βανιλια
  •     λιγες σταγονες Γάλα αν σας γινει  η ζύμη σφιχτή ( εγώ δεν χρειάστηκε να βάλω είταν οκ )

  Για την γεμιση

  •     500 γρ τυρι κρέμα με ολα τα λιπαρα η ανθοτυρο
  •     100 γρ στραγγιστο γιαούρτι
  •     150 γρ Ζάχαρη
  •     2 αυγα
  •     Ξύσμα απο λεμόνι
  •     1 βανιλια
  •     1 πακέτο κορν φλαουερ με γευση βανιλια
  •     3 κουταλιές της σούπας Λευκό ρούμι,

 Για άλειμμα : 4 κουταλιές της σούπας Μαρμελάδα κόκκινη η ο,τι εχετε

Οδηγίες
  1. Κανουμε πρωτα τη ζύμη:  Χτυπήστε σε μιξερ για 5-10 λεπτα το βούτυρο με το αυγό, τη ζάχαρη ,την βανιλια και 1 πρέζα αλάτι.
  2. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το ριχνουμε σιγα σιγα και αυτο μεσα ζυμώνουμε και εάν είναι απαραίτητο  και ειναι η ζυμη σφιχτη, προσθέστε λίγο γάλα. Αυτο ειναι ανάλογα με το αλεύρι που βάζουμε
  3. Αλείφουμε πολυ καλα μια φορμα με στεφανι 24αρα. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C.
  4. Παίρνουμε την μιση ζύμη την βαζουμε μεσα στη φορμα και με τα αλευρωμενα δάχτυλα μας την ανοίγουμε να σκεπάσει ολη την επιφάνεια του πατου και τα τοιχώματα κάπου στα 4-5 πόντους
  5. Για τη γέμιση:    Βαζουμε ολα τα υλικα μαζι και τα χτυπαμε στο μιξερ για 5 λεπτα.
  6. Ρίχνουμε το μίγμα μεσα στη φόρμα. Ανοίγουμε την υπόλοιπη ζύμη, ανάμεσα σε 2 λαδοκολες 25χ25 και αλείφουμε με την Μαρμελάδα, με την βοήθεια της λαδοκολας κάνουμε ενα ρολό.  Κοβουμε σε φετες περίπου 1/2 εκατοστό πάχος, τοποθετήστε τα επανω στη κρέμα.    Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.
  7. Εάν είναι απαραίτητο, και μας παρει γρηγορα η επιφανεια χρωμα σκεπαζουμε με λαδοκολα
  8.  Αφηνουμε να κρυωσει.    Μπορείτε να πασπαλίσετε με αχνη    η αλείφετε με ζεστη μαρμελάδα.

Σχόλια
Σχόλιο από mari , Δευτέρα, 11 Φεβρουάριος 2013
Πολύ πρωτότυπη συνταγή ! Αναρωτιέμαι αν μπορώ να βάλω νουτέλα στο τέλος αντι για μαρμελάδα ή στο ρολό και κάτι άλλο 1 πακ κορν φλάουερ με γεύση βανίλια πόσα γραμμάρια είνα΄αν δεν βρώ μπορώ να βάλω ανθος αραβοσίτου βανίλια ;
Σχόλιο από Bianka , Δευτέρα, 11 Φεβρουάριος 2013
ναι ανθος αραβοσίτου βανίλια μπορεις να βαλεις να δωκιμασεις και με νουτελα γιατι οχι;σηγουρα θα ειναι το ιδιο καλλο!!
εδω το 1 πακετο κορν φλάουερ με γεύση βανίλια ειναι στα 45 γρ
Μεταφορά στην κορυφή