Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3497-ntonatsivas.jpg
KOBLIHY τα Τσέχικα DONUTS



Σαρδέλες ψητές στο χαρτί

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Σάββατο, 21 Ιούνιος 2014
none
Περιγραφή

Σαρδέλες ευωδιαστές φούρνου κλεισμένες στη λαδόκολλα!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κιλό σαρδέλες καθαρισμένες από τα εντόσθια και το κεφάλι, αν θέλετε, τις ξεκοκκαλίζετε κιόλας
  • Χοντρό αλάτι

Αρωματικό λάδι

  • Μισή κούπα λάδι
  • Μια μικρή πιπεριά ή ταμπάσκο
  • 1 κ.σ. τζίντερ φρέσκο τριμμένο στον τρίφτη
  • 2 σκ. Σκόρδο στην πρέσα
  • Λίγη ρίγανη
  • Μερικά κλωνάρια μαΪντανού
  • Αλάτι
Οδηγίες
  1. Σε μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για το αρωματικό μείγμα που θα περιχύσουμε τις σαρδέλες μας. Βάζουμε το λάδι, σκόρδο, πιπεριά ή καυτερό, τζίντζερ, ρίγανη, μαϊντανό ψιλ/νο και το αλάτι. Τα χτυπάμε με το σύρμα.
  2. Σκουπίζουμε καλά τις σαρδέλες μας και τις αλατίζουμε. Τις βάζουμε σε 2 λαδόκολλες σταυρωτές η μια με την άλλη και οι 2 σε ένα ταψάκι. Ρίχνουμε πάνω στις σαρδέλες το αρωματικό μας μείγμα και κλείνουμε καλά τις λαδόκολλες και κάνουμε ένα ωραίο πακέτο.
  3. Ψήνουμε στο φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 250ο για 20 λεπτά.
  4. Αφήνουμε εκτός φούρνου λίγα λεπτά και μετά κόβουμε με το ψαλίδι σταυρωτά τις κόλλες και σερβίρουμε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το λάδι, για πιο λάιτ διατροφή, μπορεί να ειναι πολύ λιγότερο.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή