Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Yankees' DJ LeMahieu Scratched From Starting Lineu
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:44
Fernando Tatis Jr. Can take Trevor Bauer Deep, Tau
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Newbie Mekhi Becton Is made up of Presently Stated
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Barcelona's Griezmann Fixed in the direction of be
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:42
Vrabel 'Absolutely Enthusiastic' toward Insert Jon
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Jaguars Fixed In the direction of Generate toward
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Ja'Marr Chase Functions With Previous All-Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Peyton Manning Clears the Air upon How he Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:37
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Plasmolifting Σωλήνες PRP
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:09
With Fournette Back again, How Massive of a Will
Rickey 16.8.2021 6:35
What Are The Saints Strongest Employment Likely In
Rickey 16.8.2021 6:35
Vrabel Ranks Amongst Belichick's Most straightforw
Rickey 16.8.2021 6:34
Kansas Metropolis Chiefs Exchange for Baltimore
Rickey 16.8.2021 6:33
2022 WR Kevin Thomas Announces Greatest 5
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Keep an eye on with Bengals O
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Observe with Bengals OTAs Loo
Rickey 16.8.2021 6:31
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Σαραγλί Πολίτικο

recipe image
Προστέθηκε απόBarBarBar, Τρίτη, 17 Δεκέμβριος 2013
none
Περιγραφή

Συνταγή μιας φίλης τουρκάλας της Μεμνουνε που το σαραγλί και ο μπακλαβάς της είναι ξακουστά. Στο σαραγλί αυτό δεν θα δούμε κανέλλα, γαρύφαλλα και άλλα μυρωδικά εκτός απ την καβουρντισμένη γεύση και μυρωδιά των ξηρών καρπών και των φύλλων που χρυσαφίζουν απ το χάϊδεμα του αγνού βουτύρου.

Συστατικά
  • 1/2 κιλο φυλλα,
  • 200γρ.καρυδια,
  • 100γρ αμυγδαλα,
  • 100γρ.φυστικη Αιγινης,
  • 1 1/4 φ.τσαγιου φρ.βουτυρο, και απο μια κουταλια βουτυρο πανω απο καθε σαραγλακι.

Για το σιροπι:

  • 2 1/2 φλ.τσαγιου ζαχαρη
  • 1 1/2 φλ.τσαγιου νερο
  • 2-3 σταγονες ηλιελαιο (το μυστικο για να μην ζαχαρωνουν τα σιροπιαστα),
  • λιγες σταγονες λεμονι.
Οδηγίες
  1. Αλεθουμε η κοπανιζουμε τους ξηρους καρπους μας.
  2. Λυωνουμε το βουτυρο, απλωνουμε τα φυλλα και βουτυρωνουμε ενα ενα ,καθε φυλλο και γεμιση, μολις τελειωσουν τα φυλλα και οι καρποι μας, τυλιζουμε σε σφιχτο ρολλο απο την φαρδιά πλευρα του φυλλου.
  3. Κοβουμε σε ροζετες 3 cm και τις βαζουμε σε ταψακι, ριχνουμε πανω σε καθε σαραγλακι ενα κουταλακι της σουπας βουτυρο το οποιο εχουμε καψει ελαφρα.
  4. Ψηνουμε σε 160ο για 60 λεπτα μεχρι να ψηθουν ολα τα φυλλα μεχρι μεσα και τα αρωματα των καρπων να μας σπασουν την μυτη.
  5. Βραζουμε το σιροπι μας και ξαφριζουμε, μολις αρχιζει ο βρασμος για 8-10 λεπτα. Σιροπιαζουμε ζεστο σιροπι, χλιαρο σαραγλι.
Λίγα μυστικά ακόμα

Το μυστικο του ειναι το οτι μεσα στο σιροπι σταζουμε λιγο ηλιελαιο και ετσι δεν ζαχαρωνει ποτε.

Σαραγλί Μακεδονίας

Σαραγλί

 

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 31 Δεκέμβριος 2013
Μια φίλη έστειλε το παρακάτω μήνυμα, αλλά δεν εμφανίστηκε....το ξαναγράφω ...πολυ ωραιο αρωμα αλλα μηπως ηθελαν ψησιμο στον αερα;; γιατι εμενα αν και τα τυλιξα πολυ σφιχτα στο ψησιμο απο το βουτυρο που ελιωνε μου ανοιξαν ....:((
Μεταφορά στην κορυφή