Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Σαραγλί Πολίτικο

recipe image
Προστέθηκε απόBarBarBar, Τρίτη, 17 Δεκέμβριος 2013
none
Περιγραφή

Συνταγή μιας φίλης τουρκάλας της Μεμνουνε που το σαραγλί και ο μπακλαβάς της είναι ξακουστά. Στο σαραγλί αυτό δεν θα δούμε κανέλλα, γαρύφαλλα και άλλα μυρωδικά εκτός απ την καβουρντισμένη γεύση και μυρωδιά των ξηρών καρπών και των φύλλων που χρυσαφίζουν απ το χάϊδεμα του αγνού βουτύρου.

Συστατικά
  • 1/2 κιλο φυλλα,
  • 200γρ.καρυδια,
  • 100γρ αμυγδαλα,
  • 100γρ.φυστικη Αιγινης,
  • 1 1/4 φ.τσαγιου φρ.βουτυρο, και απο μια κουταλια βουτυρο πανω απο καθε σαραγλακι.

Για το σιροπι:

  • 2 1/2 φλ.τσαγιου ζαχαρη
  • 1 1/2 φλ.τσαγιου νερο
  • 2-3 σταγονες ηλιελαιο (το μυστικο για να μην ζαχαρωνουν τα σιροπιαστα),
  • λιγες σταγονες λεμονι.
Οδηγίες
  1. Αλεθουμε η κοπανιζουμε τους ξηρους καρπους μας.
  2. Λυωνουμε το βουτυρο, απλωνουμε τα φυλλα και βουτυρωνουμε ενα ενα ,καθε φυλλο και γεμιση, μολις τελειωσουν τα φυλλα και οι καρποι μας, τυλιζουμε σε σφιχτο ρολλο απο την φαρδιά πλευρα του φυλλου.
  3. Κοβουμε σε ροζετες 3 cm και τις βαζουμε σε ταψακι, ριχνουμε πανω σε καθε σαραγλακι ενα κουταλακι της σουπας βουτυρο το οποιο εχουμε καψει ελαφρα.
  4. Ψηνουμε σε 160ο για 60 λεπτα μεχρι να ψηθουν ολα τα φυλλα μεχρι μεσα και τα αρωματα των καρπων να μας σπασουν την μυτη.
  5. Βραζουμε το σιροπι μας και ξαφριζουμε, μολις αρχιζει ο βρασμος για 8-10 λεπτα. Σιροπιαζουμε ζεστο σιροπι, χλιαρο σαραγλι.
Λίγα μυστικά ακόμα

Το μυστικο του ειναι το οτι μεσα στο σιροπι σταζουμε λιγο ηλιελαιο και ετσι δεν ζαχαρωνει ποτε.

Σαραγλί Μακεδονίας

Σαραγλί

 

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 31 Δεκέμβριος 2013
Μια φίλη έστειλε το παρακάτω μήνυμα, αλλά δεν εμφανίστηκε....το ξαναγράφω ...πολυ ωραιο αρωμα αλλα μηπως ηθελαν ψησιμο στον αερα;; γιατι εμενα αν και τα τυλιξα πολυ σφιχτα στο ψησιμο απο το βουτυρο που ελιωνε μου ανοιξαν ....:((
Μεταφορά στην κορυφή