Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Σάλτσα Πέστο κόκκινη

recipe image
Προστέθηκε απόbhsaria58, Δευτέρα, 04 Μάιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Καταρχήν να πω ότι είναι από τις πιο γρήγορες και τις πιο νόστιμες σάλτσες που έχω φτιάξει για μακαρόνια.

Συστατικά
  • 100 γρ λιαστές ντομάτες
  • 2-4 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κ.σ. καβουρδισμένο κουκουνάρι
  • 200 γρ ζωμό λαχανικών
  • 1 κ.σ. τοματοπελτέ
  • 100 γρ κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα
  • 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. Βαλσάμικο
  • Λίγη καυτερή πιπερίτσα(προαιρετικά)
  • ½ κουταλάκι βότανα προβηγκίας ή σκέτο Βασιλικό
  • λίγη ρίγανη
Οδηγίες
  1. Βάζουμε το ζωμό να βράσει και αποσύρουμε αμέσως από την φωτιά.
  2. Ρίχνουμε μέσα τις ντομάτες και τις αφήνουμε 30 λεπτά περίπου να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε χωρίς να πετάξουμε το ζωμό.
  3. Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ εκτός από το ζωμό.
  4. Αυτόν τον ρίχνουμε στο τέλος σιγά σιγά και αφού έχει κρυώσει αλλιώς θα λιώσει το τυρί.
  5. Χτυπάμε μέχρι η σάλτσα μας να αποκτήσει μια κρεμώδη υφή.
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Διατηρείται αρκετό καιρό στο ψυγείο αν την καλύψετε με λίγο ελαιόλαδο.
  • Τη χρησιμοποιώ και για ντύπ με τορτίγιες, εκτός από σάλτσα μακαρονιών, που αφού τα στραγγίσω τα ρίχνω μέσα στη σάλτσα με λίγο από το νερό που βράσανε για να δέσουν οι γεύσεις.
  • Τέλεια !!!
  • Η φωτό από : sporkandknife.net
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 04 Μάιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Bhsaria, οι ντομάτες είναι ξερές φυσικά για να τις βράζεις, έτσι δεν είναι;

Είναι πρωτότυπη η συνταγή σου, θα τη φτιάξω συντομα γιατι λατρεύω τη λιαστή ντομάτα.
Σχόλιο από bhsaria58 , Τρίτη, 05 Μάιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ναι Ηλιάννα ξερές οι λιαστές ντομάτες νομίζω είναι πάντα και στο βάζο να τις πάρεις ξερές είναι.
Φτιάξτη και θα με θυμηθείς είναι πιο ωραία τα μακαρόνια απο αυτά με τη πέστο βασιλικού
Σχόλιο από Margo , Τετάρτη, 06 Μάιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ωραία ιδέα για κόκκινο πέστο αλλά και για κάτι διαφορετικό! Μπράβο!!
Μεταφορά στην κορυφή