Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1512-mageirikesdiadromes.jpg
Αχλάδια με σοκολάτα



Τούρτα με κρέμα και φράουλες

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τετάρτη, 27 Μάιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια πανεύκολη τούρτα και πολύ εμφανίσιμη.

Συστατικά

 

  • Σαβουαγιάρ (όσα πάρει για 2 στρώσεις) έτοιμα ή σπιτικά
  • 500 κ.εκ. κρέμα γάλακτος ή φυτική
  • 1/2 του φακέλου βανίλια στιγμής
  • 3 βανίλιες σκόνη άρωμα
  • ½ κούπα ζάχαρη άχνη
  • 1 συσκευασία κριμ τζηζ κανονικό ή και λάιτ
  • Μισό κιλό φράουλες σε φετάκια
  • Τριμμένη σοκολάτα

 

Για το σιρόπι
  • 1 κούπα νερό
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 2κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
Οδηγίες

 

  1. Χτυπώ στο μίξερ την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, τις 2 βανίλιες και τη βανίλια στιγμής μέχρι να πήξει και να γίνει σαντιγί.
  2. Χτυπάμε επίσης στο μίξερ το τυρί να αφρατέψει,
  3. Ανακατεύουμε το τη σαντιγί με το τυρί απαλά και φτιάχνω την κρέμα μου.
  4. Για το σιρόπι: ανακατεύω σε κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη και 2 κ.σ. χυμό λεμονιού. Το αφήνω να βράσει 3-4 λεπτά. Στο τέλος προσθέτω το κονιάκ.
  5. Βάζω ένα τσέρκι σε μια πιατέλα και τοποθετώ μία στρώση σαβουαγιάρ, που έχω βρέξει ελαφρά στο σιρόπι.
  6. Πάνω απλώνω μια στρώση κρέμα.
  7. Τοποθετώ μια στρώση φράουλες και τριμμένη σοκολάτα.
  8. Πάνω μια μικρή στρώση κρέμας.
  9. Επαναλαμβάνω τις στρώσεις, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μου.
  10. Στο τέλος απλώνω κρέμα και διακοσμώ ανάλογα .
  11. Αφαιρώ το τσέρκι και τη φυλάω στο ψυγείο.
  12. Καλή επιτυχία!!!

 

Λίγα μυστικά ακόμα

 

  • Για Νο 24 φόρμα αποσπώμενη ή τσέρκι
  • Αν βάλετε 3 στρώσεις αυξήστε όλα τα υλικά
  • Μπορώ να καλύψω και τα τοιχώματα με κρέμα, αν θέλω.
  • Για να βρέξουμε τα σαβουαγιάρ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και γάλα με κονιάκ ανάμεικτο, αντί για το κλασικό σιρόπι
  • Δοκιμάστε την κρέμα και κάντε την όσο γλυκιά εσείς θέλετε.

 

Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Τετάρτη, 27 Μάιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Υπέροχη τούρτα, ωραία παρουσίαση! Μπράβο!
Σχόλιο από ΝΤΙΝΑ , Τετάρτη, 27 Μάιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Όλα οσα είπατε ,συν οτι είναι ενα απο τα πιο καθαρά γλυκίσματα .
Σχόλιο από EYH , Τετάρτη, 25 Νοέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Η τούρτα σου Hlianna είναι πραγματικά θεϊκή.
Σχόλιο από alex_d , Σάββατο, 13 Απρίλιος 2013 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
φαινεται υπεροχη κ πανευκολη!! θα την δοκιμασω σιγουρα!! μια ερωτηση μονο : οταν λες ''1 συσκευασία κριμ τζηζ'' ποσα γραμμαρια εννοεις?
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 13 Απρίλιος 2013
1 συσκευασία ή κεσεδάκι είναι 200 ή 220 γραμ....
Μεταφορά στην κορυφή