Σάλτσα Κάρυ για ψητά λουκάνικα
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμυδάκι σε κύβους κομμενο
- 1 δοντακι σκόρδο κομμένο σε κυβακια
- 125 γρ. πάστα ντομάτα πελτε
- 250 ml ντοματα σε κομματάκια κομμένη απο κονσέρβα η από μπουκάλι
- 250 ml χυμού πορτοκάλι
- 1 Γλυκάνισο αστεροειδή
- 1 κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζωμό λαχανικών σε κόκκους
- 1 κουταλιά σούπας πιπέρι καγιέν ή 1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι
- 3 κουταλιές της σούπας (ίσως λίγο περισσότερο) καλό κάρυ σκόνη
- Αλατοπίπερο
- Βαζουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο αφηνουμε λιγο να ξανθυνουν, προσθετουμε τον πελτε ντομάτας και την ντοματα κονσέρβας, ανακατεύουμε και την τσιγαριζουμε λιγο για 1 λεπτό.
- Πασπαλίζουμε με το κάρυ, ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού και ολα τα αλλα υλικά και σιγοβράστε για 5 λεπτά. Αν η σάλτσα να είναι πολυ πυκνή μπορείτε να το αραιώνουμε με λίγο νερό.
- Πασπαλίστε με αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και με λιγο κάρυ ακομη, βγαζουμε τον Γλυκάνισο απο την σαλτα. Αν θελουμε περνάμε την σαλτςα απο την σίτα η με το πιμερ για να μην έχουμε το κρεμμύδι η το σκόρδο στην σαλτσα μας.
- Αν έχετε ωραίες φρέσκες ντοματες, βάλτε αυτές αντί για την κονσέρβα. Αλλα χωρις τα σπορακια και τη φλουδα τους.
Πηγή της συνταγήςεδώ . Εγώ έβαλα τη δική μου πινελιά