Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

717- _form.jpg
Τάρτα Σταφύλι



Σάλτσα Κάρυ για ψητά λουκάνικα

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Παρασκευή, 13 Ιούνιος 2014
none
Περιγραφή

Πολύ νόστιμη σάλτσα για να συνοδεύσει τα λουκάνικα ή τα ψητά μας.

Συστατικά
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμυδάκι σε κύβους κομμενο
  • 1 δοντακι σκόρδο κομμένο σε κυβακια
  • 125 γρ. πάστα ντομάτα πελτε
  • 250 ml ντοματα σε κομματάκια κομμένη απο κονσέρβα η από μπουκάλι
  • 250 ml χυμού πορτοκάλι
  • 1 Γλυκάνισο αστεροειδή
  • 1 κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζωμό λαχανικών σε κόκκους
  • 1 κουταλιά σούπας πιπέρι καγιέν ή 1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι
  • 3 κουταλιές της σούπας (ίσως λίγο περισσότερο) καλό κάρυ σκόνη
  • Αλατοπίπερο
Οδηγίες
  1. Βαζουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο αφηνουμε λιγο να ξανθυνουν, προσθετουμε τον πελτε ντομάτας και την ντοματα κονσέρβας, ανακατεύουμε και την τσιγαριζουμε λιγο για 1 λεπτό.
  2. Πασπαλίζουμε με το κάρυ, ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού και ολα τα αλλα υλικά και σιγοβράστε για 5 λεπτά. Αν η σάλτσα να είναι πολυ πυκνή μπορείτε να το αραιώνουμε με λίγο νερό.
  3. Πασπαλίστε με αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και με λιγο κάρυ ακομη, βγαζουμε τον Γλυκάνισο απο την σαλτα. Αν θελουμε περνάμε την σαλτςα απο την σίτα η με το πιμερ για να μην έχουμε το κρεμμύδι η το σκόρδο στην σαλτσα μας.
  4. Αν έχετε ωραίες φρέσκες ντοματες, βάλτε αυτές αντί για την κονσέρβα. Αλλα χωρις τα σπορακια και τη φλουδα τους.
Λίγα μυστικά ακόμα

 Πηγή της συνταγήςεδώ . Εγώ έβαλα τη δική μου πινελιά

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή