Σάλτσα ΒΒQ ή μπάρμπεκιου
- 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο στο μούλτι
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 2 σκελίδες σκόρδο στο μούλτι
- ¼ της κούπας ουίσκι
- ¼ κούπας κέτσαπ
- Λίγο μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- ¼ κούπας μουστάρδα
- ¼ της κούπας ξύδι
- ½ κούπα καστανή ζάχαρη
- ¼ σόγια σος ή γουόρτσεστερ (worcestershire)
- ½ κούπα νερό βραστό
- Σε κατσαρόλα σοτάρω στο βούτυρο το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Προσθέτω το ουίσκι, αφήνω λίγο να εξατμιστεί.
- Στη συνέχεια προσθέτω μπαχάρι, πελτέ, μουστάρδα, κέτσαπ, γουόρτσεστερ, ξύδι, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύω συνέχεια.
- Τέλος βάζω το νερό και αφήνω να βράσει λίγη ώρα μέχρι να πήξει ελαφρά.
Συνταγή από την Αλεξία με κάποια τροποποίηση.