Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1877-keiktrifto1.jpg
Κέικ με τριφτή ζύμη



Σαλιγκάρια στιφάδο

recipe image
Προστέθηκε απόbhsaria58, Κυριακή, 21 Μάρτιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένα φαγάκι που άλλοι το λατρεύουν και άλλοι δεν θέλουν ούτε να το ακούσουν, όμως τα σαλιγκάρια είναι ένα υγιεινό φαγητό με βιταμίνες, αν σκεφτούμε ότι τρώνε μόνο χόρτα. Βέβαια έχουν μια διαδικασία καθαρίσματος…

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
3-4 άτομα
  • 1 κιλό σαλιγκάρια
  • 1 ½ κιλό κρεμμύδια (ξερά)
  • 1 πουμαρό ντοματάκι
  • 1 κ. γλ. πελτέ
  • 1 ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι ξύδι
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • αλάτι – πιπέρι
  • λίγο μπαχάρι σε σπυρί
  • δενδρολίβανο (προαιρετικά)
Οδηγίες
  1. Τα σαλιγκάρια πρέπει να τα καθαρίσουμε από τις ακαθαρσίες τους, με το να τα βάλουμε επί 2 ημέρες σκεπασμένα σε κατσαρόλα με βαρύ καπάκι (χύτρα) και μπόλικο αλεύρι, και φυσικά τη 2η μέρα θα αλλάξετε το αλεύρι
  2. Ίσως χρειαστεί και 3η μέρα έως να δείτε το αλεύρι  καθαρό
  3. (Εγώ τα έβαλα σε καλάθι σκεπασμένα με δίχτυ )
  4. Αφού δούμε ότι καθάρισαν, τα πλένουμε με κρύο νερό καλά και τα βάζουμε με κρύο νερό σε κατσαρόλα κλειστή
  5. Μόλις πάρει βράση το νερό αυτά μένουν έξω από το κέλυφος και τα σουρώνουμε
  6. Μόλις κρυώσουν λίγο, με κοφτερό μαχαιράκι κόβουμε το πίσω μέρος από το κέλυφος και τα πλένουμε ξανά.
  7. Τώρα πλέον μπορούμε να μαγειρέψουμε το φαγάκι μας
  8. Στη κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει και ρίχνουμε τα σαλιγκάρια μόλις το νερό έχει κοχλάσει και τα βράζουμε για μισή ώρα
  9. Εν τω μεταξύ καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και κόβουμε τα κρεμμύδια στα 4 (αν δεν έχουμε κρεμμυδάκια στιφάδου)
  10. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με το λάδι τα κρεμμύδια, το σκόρδο και στη συνέχεια ρίχνουμε την ντομάτα.
  11. Όταν δούμε ότι έχουν μισοβράσει τα κρεμμύδια, ρίχνουμε όλα τα μυρωδικά, το ξύδι, τα σαλιγκάρια και βράζουμε σε κανονική φωτιά για μισή ώρα έως 1 ώρα ακόμη
  12. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό

Καλή Επιτυχία !

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 26 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Και ο τρόπος που το φτιάχνεις και η προετοιμασία είναι άριστη!!Αγαπημένο μας φαγητό!!!
Σχόλιο από Margo , Παρασκευή, 26 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Υπέροχα τα σαλιγκάρια!!!
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 28 Μάρτιος 2010
Πολύ σωστά τα λες, Σφακιανέ. Τα διασταύρωσα και με έναν άλλο φίλο μου κρητικό και αυτός λέει τα ίδια και μου τα αιτιολόγησε κιόλας. Σκέτη διατριβή πάνω σε ένα σαλιγκάρι κάναμε. :)
Σχόλιο από bhsaria58 , Δευτέρα, 29 Μάρτιος 2010
Σφακιανέ πολυ σευχαριστούμε για τους ιδιάιτερους σχολιασμούς σου ,και θα ήτανε πολύ χρήσιμο να αναφερθούν και σε άλλη στήλη και να γραφτουν και όλες οι άλλες λεπρτομέριες σχετικά με τα σαλιγκάρια,γιατί μια είναι η αλήθεια τα σαλιγκάρια που έχω φάει στη Κρήτη δεν τα έχω φάει πουθενά
Μεταφορά στην κορυφή