Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Περισσότερα...


Σαφρίδια τηγανιτά με σάλτσα λαδολέμονο πικάντικη

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Σάββατο, 17 Νοέμβριος 2012
none
Περιγραφή

Μπορεί να τα θεωρούμε γ'κατηγορίας αλλά είναι πολύ νόστιμα, υγιεινά όπως κάθε ψάρι φυσικά!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες

Για τα ψάρια:

  • 6-8 σαφρίδια ή όποιο άλλο ψάρι θέλετε,
  • αλάτι,
  • αλεύρι,
  • λάδι για το τηγάνι.

Για την πικάντικη σάλτσα:

  • χυμό 2 λεμονιών,
  • 1 κ.σ. μουστάρδα,
  • 1/2 φλ. λάδι,
  • 1-2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο,
  • λίγο σέλινο ψιλοκομμένο,
  • 1 κ.γλ.δενδρολίβανο,
  • 1 δαφνόφυλλο σε μικρά κομμάτια,
  • 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο,
  • αλατοπίπερο.
Οδηγίες
  1. Πλένουμε,καθαρίζουμε και στραγγίζουμε τα ψάρια μας.
  2. Τα αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι να ροδίσουν.
  3. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας:
  4. Σε μπολ βάζουμε το χυμό από τα λεμόνια,προσθέτουμε τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μουστάρδα.
  5. Προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι ανακατεύοντας,προσθέτουμε το σέλινο, τον άνηθο, το σκόρδο, το φύλλο δάφνης σπασμένο σε κομμάτια και το δενδρολίβανο,ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  6. Αφού είναι έτοιμα τα ψάρια μας πετάμε όλο το λάδι από το τηγάνι.
  7. Ξαναβάζουμε το τηγάνι στη φωτιά και βάζουμε 1-2 κ. σ. από τη σάλτσα πάνω σε κάθε ψάρι.
  8. Σβήνουμε τη φωτιά, αφήνουμε τα σαφρίδια να κρυώσουν λίγο και σερβίρουμε.
Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι από τον Καλλίδη.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή