Σαφρίδια τηγανιτά με σάλτσα λαδολέμονο πικάντικη
Μπορεί να τα θεωρούμε γ'κατηγορίας αλλά είναι πολύ νόστιμα, υγιεινά όπως κάθε ψάρι φυσικά!
Για τα ψάρια:
- 6-8 σαφρίδια ή όποιο άλλο ψάρι θέλετε,
- αλάτι,
- αλεύρι,
- λάδι για το τηγάνι.
Για την πικάντικη σάλτσα:
- χυμό 2 λεμονιών,
- 1 κ.σ. μουστάρδα,
- 1/2 φλ. λάδι,
- 1-2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο,
- λίγο σέλινο ψιλοκομμένο,
- 1 κ.γλ.δενδρολίβανο,
- 1 δαφνόφυλλο σε μικρά κομμάτια,
- 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο,
- αλατοπίπερο.
- Πλένουμε,καθαρίζουμε και στραγγίζουμε τα ψάρια μας.
- Τα αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι να ροδίσουν.
- Ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας:
- Σε μπολ βάζουμε το χυμό από τα λεμόνια,προσθέτουμε τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μουστάρδα.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι ανακατεύοντας,προσθέτουμε το σέλινο, τον άνηθο, το σκόρδο, το φύλλο δάφνης σπασμένο σε κομμάτια και το δενδρολίβανο,ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Αφού είναι έτοιμα τα ψάρια μας πετάμε όλο το λάδι από το τηγάνι.
- Ξαναβάζουμε το τηγάνι στη φωτιά και βάζουμε 1-2 κ. σ. από τη σάλτσα πάνω σε κάθε ψάρι.
- Σβήνουμε τη φωτιά, αφήνουμε τα σαφρίδια να κρυώσουν λίγο και σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι από τον Καλλίδη.