Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Σαφρίδια τηγανιτά με σάλτσα λαδολέμονο πικάντικη

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Σάββατο, 17 Νοέμβριος 2012
none
Περιγραφή

Μπορεί να τα θεωρούμε γ'κατηγορίας αλλά είναι πολύ νόστιμα, υγιεινά όπως κάθε ψάρι φυσικά!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες

Για τα ψάρια:

  • 6-8 σαφρίδια ή όποιο άλλο ψάρι θέλετε,
  • αλάτι,
  • αλεύρι,
  • λάδι για το τηγάνι.

Για την πικάντικη σάλτσα:

  • χυμό 2 λεμονιών,
  • 1 κ.σ. μουστάρδα,
  • 1/2 φλ. λάδι,
  • 1-2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο,
  • λίγο σέλινο ψιλοκομμένο,
  • 1 κ.γλ.δενδρολίβανο,
  • 1 δαφνόφυλλο σε μικρά κομμάτια,
  • 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο,
  • αλατοπίπερο.
Οδηγίες
  1. Πλένουμε,καθαρίζουμε και στραγγίζουμε τα ψάρια μας.
  2. Τα αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι να ροδίσουν.
  3. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας:
  4. Σε μπολ βάζουμε το χυμό από τα λεμόνια,προσθέτουμε τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μουστάρδα.
  5. Προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι ανακατεύοντας,προσθέτουμε το σέλινο, τον άνηθο, το σκόρδο, το φύλλο δάφνης σπασμένο σε κομμάτια και το δενδρολίβανο,ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  6. Αφού είναι έτοιμα τα ψάρια μας πετάμε όλο το λάδι από το τηγάνι.
  7. Ξαναβάζουμε το τηγάνι στη φωτιά και βάζουμε 1-2 κ. σ. από τη σάλτσα πάνω σε κάθε ψάρι.
  8. Σβήνουμε τη φωτιά, αφήνουμε τα σαφρίδια να κρυώσουν λίγο και σερβίρουμε.
Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι από τον Καλλίδη.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή